Mélyen őrzött titkok

olvasói
(0)
Miféle titka lehet egy tizennyolc éves lánynak? Mi mindent lehet eltitkolni egy lány elől? Böszörményi Zsuzsa filmjének hőse, Irma „megesett” lányként, három hónapos terhesen jön ki az intézetből. Társai közül többen pénzért vállalták a béranyaságot, Irma kiszolgáltatottságában sodródik a csapdába. Nincs senkije, egy közvetítőn keresztül gazdag külföldi házaspár jelentkezik a gyerekért - ez tűnik az egyetlen esélynek. Irmának mégis szerencséje van: feltűnik mellette egy kicsit suta, félszeg srác, és együtt rájönnek arra, hogy a lány amulettje egy apró fotót rejt. Ez az amulett az egyetlen szál, ami Irmát az anyjához köti, ezen a szálon, a fénykép segítségével indulnak el, hogy kiderítsék a mélyen őrzött titkokat. Az asszony, akinek a nyomára akadnak, azonban mindent tagad. Fura kiszorítósdi kezdődik, egyre több drámára derül fény, és a szálak végül Kanadában futnak össze...
Böszörményi Zsuzsa már diplomamunkájával felhívta magára a figyelmet: az Egyszer volt, hol nem volt örökbefogadás-története annak idején diák-Oscart kapott. A filmszemlén komoly díjakkal (a legjobb rendezés, producer, női alakítás és férfi mellékszereplő) jutalmazott Mélyen őrzött titkok azonban sajnos nem ér az egykori dokumentumfilm nyomába: nem a történet drámai töltete, hanem hitelessége és elevensége hiányzik. A történetvezetés ügyetlensége, a párbeszédek keresettsége minduntalan kizökkenti a nézőt, és ezen a fiatal Bagaméri Eszter érzékeny-dacos alakítása sem képes változtatni. 
Vannak történetek, amelyeket újra és újra el kell mesélni, csakhogy sablonokból nem születnek drámák. Anyaság és illegális gyerekkereskedelem, identitáskeresés, családi dráma és bimbózó szerelem - a téma fontossága önmagában még nem garancia: a Mélyen őrzött titkok nagyon sokat markol, ám túlságosan naív ahhoz, hogy igazán mélyre hatoljon.
gorcsev
2004.03.04
|
magyar filmdráma, 89 perc, 2004
Az intézetben nevelkedett Irma alig tud valamit arról, hogy ki is ő. Amikor kutatni kezd a múltja után, erről a kevésről is kiderül, hogy hazugság volt...


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
18:10
Az ördög Pradát visel
amerikai vígjáték, 2006
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:15
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
18:15
Az ügynök halála
amerikai film, 1985 (feliratos)
18:30
Lángoló Mississippi
amerikai akciófilm, 1988
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.