Csúcshatás

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (68)
De jó is volna varázsütésre a dolgok felszíne mögé látni! Mennyivel könnyebb lenne minden, ha a világ kaotikusnak tűnő jelenségei hirtelen világosan elkülöníthető sorokba rendeződve áramolnának felénk.
Valami ilyesmire vágyott Faust is, aki bár elbukott az istenkísértő küzdelemben, megértett valamit: azt, hogy a kérdéseire a válasz az élet maga. Mondanunk sem kell, Alan Glynn The Dark Fields című regénye – amelynek cselekménye egy bizonyos csodapirula körül bonyolódik – nem emelkedik goethei magaslatokba, de a kiindulási pont valami hasonló. A mozgóképi kivitelezés pedig kétségtelenül figyelemreméltó, de közel sem hibátlan.
  
Az írásból tengődő, akaratgyenge Eddie Morrát (Bradley Cooper) dobja a csaja. A mentőöv egy zűrös életű exsógor személyében érkezik, aki megajándékozza hősünket egy frissen kikísérletezett, illegális pirulával. Az agykapacitást megsokszorozó szer hatására Eddie pillanatok alatt képes szelektálni és feldolgozni a felé áradó információtömegeket, és felfedezni magában egy sor olyan képességet, amelyekről eddig fogalma sem volt. Emberünk fénysebességgel ír, tanul és tapasztal, s villámgyors karriert fut be a pénz, majd a politika világában. A gond csak az, hogy ha a szer egyszer elfogy, használójára fájdalmas halál vár. És nagyon sokan akarják az utolsó adagot.  
 
Sok erénye mellett – kiváló alapötlet, remek karakterek, pazar látványvilág és tempó – a Csúcshatás kissé felemásra sikerült. Cooper sármja azonban sokban kárpótol minket a műfaji bizonytalanságokért s az egyenetlen, végül a semmibe tartó cselekményért. 
zsinora
2011.03.31
|
Limitless
amerikai thriller, 105 perc, 2011
Egy író felfedez egy különleges gyógyszert, melynek segítségével nem mindennapi képességekre tesz szert.
Rendező:

Neil Burger

Színész:

Bradley Cooper
(Eddie Morra)

Robert De Niro
(Carl Van Loon)

Abbie Cornish
(Lindy)

Anna Friel
(Melissa)

Johnny Whitworth
(Vernon)

Andrew Howard
(Gennady)

Robert John Burke
(Pierce)

Patricia Kalember
(Mrs. Atwood)

Tomas Arana
(ballonkabátos férfi)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2011. április 7.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.