Montecarlo!

olvasói
(0)
Új magyar filmvígjáték Koltai Róberttel a főszerepben - ezek lehetnének a hívószavak, melyek becsalogatják a sok-sok nézőt a filmszínházakba. S kérném is rögvest a kedves olvasókat, menjenek el, s nézzék meg Fischer Gábor debütáló nagyjátékfilmjét, mert jó jelnek tartom, hogy frissen végzett, ifjú filmrendező ma Magyarországon műfaji film-próbálkozással indítja karrierjét, láttunk ehhez hasonló (jól sikerült) próbálkozást a közelmúltban (Kontroll).
Diplomafilmről lévén szó, stílszerű a témaválasztás: iskolai problémák, tanár hősök, kalanddá nemesülő nehéz (tanügyi) helyzetek. Adva van ugyanis egy kilátástalan anyagiak közé került magyar iskola (életszerű nyitás, ilyet aztán tényleg nem nehéz találni), ahol az elkeseredett pedagógusok lényegében már csak a csodában bízhatnak. Makkosi, a matektanár (Mucsi Zoltán) nem az a fajta, aki jó barátságban van a csodákkal, könnyen beletörődne a megváltoztathatatlanba. De még a legnagyobb racionalistát is fura helyzetekbe űzi a szerelem. Így esik, hogy a csinos franciatanárnővel (Pikali Gerda) a kaszinóban eltöltött este után ki kell békülnie a transzcendenciával is, mivel az este során sorra sikeresen mondja be a rulettnél a nyerő számokat. Hamar megszületik a nagy ötlet: az iskolai kirándulásra begyűjtött pénzzel tanári „delegáció” indul Montecarlóba, hogy az igazgató (Koltai Róbert) vezetésével a kaszinóban „megmentsék az iskolát, vagy elvesszenek egy szálig”. 
A történet nem indul rosszul, Mucsi Zoltán pedig meggyőzően bizonyítja, hogy lenne itt zseniális színész, aki vígjátékokban pompás teljesítményt képes nyújtani, csak valahogy a forgatókönyvből fogy ki az ötlet, s a dramaturgia is mintha szabadságra ment volna úgy a Montecarlóba való megérkezés környékén (de hát ezen ne csodálkozzunk, a plázs varázsa arrafelé tényleg ellenállhatatlan). 
 
Azért nem kell félni, van vidám vég is, méghozzá „deus ex machina” jelleggel.
Odor Emilia
2004.03.18
|
magyar vígjáték, 80 perc, 2004
A csődbe jutott külvárosi iskolát a romantikus lelkületű matektanár, a realista franciatanárnő és az idealista igazgató a monte-carlói kaszinóban összerulettezett pénzből szeretné megmenteni.
Rendező:

Fischer Gábor

LinkekFilm premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.