A bőr, amelyben élek

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (78)
Pedro Almodóvar Cannes-ban debütált új filmjét nagy várakozás előzte meg, egyrészt a kiszivárogtatott cselekménymorzsák, másrészt a tény okán, hogy a rendező a férfifőszerepet az általa felfedezett Antonio Banderasra osztotta, akivel húsz év után először dolgozott újra együtt.
Biztosan vannak, akiknek a hideg futkároz a hátán a spanyol maestro végletekig kifacsart történeteitől és sajátos beszédmódjától, ám rajongóinak most sem okoz csalódást.
 
A rendező ezúttal Thierry Jonquet Tarantula című, hátborzongató regényét almodóvarizálta, amelynek főhőse Robert Ledgard (Antonio Banderas), a plasztikai sebész, aki illegális génmanipulációs kísérletek révén kutatja a tökéletes bőrátültetés lehetőségeit. Korunk Dr. Frankensteinje egy napon személyes ügyét megtorlandó, istenkísértő vállalkozásba fog. Transzgenezist hajt végre kapóra jött áldozatán: kitartó és szenvedélyes munkával Verává (Elena Anaya), elhunyt felesége tökéletes másává formálja foglyát, akit éveken át bezárva tart egy bekamerázott szobában, hogy szabadon gyönyörködhessen élete fő művében. Vesztére azonban lassan beleszeret saját teremtményébe… 
 
Almodóvar mesterien kalauzolja a nézőt a nem-lineárisan előrehaladó történetben, s a tőle megszokott bravúrral szövi egybe tűpontosan karakterizált hősei sorsfonalát. Ő, aki köztudottan irtózik a műfaji korlátoktól, az alapmű egyértelműen sötét tónusát jellegzetes humorával oldja fel, új dimenziót adva Ledgard doktor meséjének. Minden nagyon a helyén van tehát, mégis, a mérnöki precizitással összerakott, kissé sterilnek ható A bőr, amelyben élek közel sem olyan felkavaró és őszinte, mint a korai Almodóvar-mozik, vagy a szinte tökéletes Mindent anyámról.  
 
zsinora
2011.09.01
|
La piel que habito
spanyol filmdráma, 120 perc, 2011
Egy plasztikai sebész elkapja a férfit, aki megerőszakolta a lányát.
Színész:

Antonio Banderas
(Robert Ledgard)

Elena Anaya
(Vera Cruz)

Marisa Paredes
(Marilia)

Blanca Suárez
(Norma Ledgard)

Fernando Cayo
(orvos)

Jan Cornet
(Vicente)

Eduard Fernández
(Fulgencio)

José Luis Gómez
(a biotechnlógiai intézet igazgatója)

Bárbara Lennie
(Cristina)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2011. szeptember 8.
(10 kép)


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Filmek a TV-ben
22:30
Deadwood - A film
amerikai western, 2019
22:45
A törvénytelenség börtöne
dél-koreai akciófilm, 2017
22:50
Megérint a halál
amerikai akcióthriller, 1995
22:50
Nagy Sándor, a hódító
amerikai történelmi kalandfilm, 2004
22:55
Durr, durr és csók
amerikai krimi, 2004
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.