A legszebb dolog

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (15)
A filozófia szakos, doktori disszertációján dolgozó Barbara és a videotékás Nico a fiú munkahelyén ismerkednek meg, és a szerelem hamarosan szárba szökken köztük. Olyannyira, hogy nem telik el sok idő, és gyermekáldás elé néznek.
A legszebb dolog a terhesség 9 hónapjának és a baba megszületését követő körülbelül egy évnek a krónikája, amiből kiderül, hogy az anyaság (és az apaság) tényleg olyan nehéz, mint amilyennek tűnik, és hogy a gyermek nem mindig csak áldás. Életének drasztikus megváltozását elsősorban Barbara szenvedi meg, de természetesen Nico is hoz áldozatokat – ezt azonban a lány nem ismeri (f)el. Az új családtag érkezése után így a szerelmesek fokozatosan eltávolodnak egymástól; és ki tudja, mi kell ahhoz, hogy visszataláljanak?
 
Rémi Bezançon francia rendező korábbi, hazánkban sajnos csak a 2010-es Titanic Fesztiválon vetített csodálatos, szívhez szóló alkotása, a Hátralévő életed első napja után ismét olyan filmet rendezett, melyben úgy keverednek a vicces és a drámai pillanatok, hogy szinte észre sem vesszük a kettő közötti váltásokat. Műve megint családi körben játszódik: habár a két főhős egyértelműen a szerelmespár (közülük is elsősorban annak női tagja), kiemelt szerepre tesznek szert Barbara és Nico családtagjai is a lány laza, hippis anyjától kezdve folyton távol lévő apjáig. Habár A legszebb dolog jól ismert, szinte már közhelyszerű dolgokról mesél, ezt olyan empátiával, humorral és szeretettel teszi, hogy Bezançon szívmelengető alkotását ezúttal is öröm lesz nézni. 
fürkész
2012.03.02
|
Un heureux évenement
francia játékfilm, 107 perc, 2011
Intim és őszinte vallomás az anyaságról.
Rendező:

Rémi Bezançon

Színész:

Louise Bourgoin
(Barbara Dray)

Josiane Balasko
(Claire)

Gabrielle Lazure
(Édith)

Thierry Frémont
(Tony)

Firmine Richard
(bába)

Pio Marmai
(Nicolas Malle)

Lannick Gautry
(dr. Camille Rose)

Louis-Do de Lencquesaing
(Jean-François Truffard)

Forgalmazza: Odeon
Bemutató: 2012. március 8.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.