Túl közeli rokon

olvasói
(0)
Akármilyen harsány és tapló vígjátékokat is rendeztek eddig a Farrelly testvérek (Dumb és Dumber, Én és én, meg az Irén, Nagyon nagy Ő), a szívük azért aranyból van. Sőt, politikai korrektségből a maguk kifacsart módján verhetetlenek, hiszen minden filmjükbe rakásnyi hátrányos helyzetű szereplőt préselnek be, és ki másnak jutna eszébe sziámi ikrekről csinálni komédiát?
Merthogy Bob (Matt Damon) és Walt (Greg Kinnear) a derekuknál össze vannak nőve, de őket - egy kisváros nevezetességeit és kedvenceit - ez egy cseppet sem zavarja. Tökéletes párként viszik gyorséttermüket, remek jéghoki kapusok, és még színészkednek is. Vagyis csak az extravertált Walt játszik, míg félénk tesója a „háttérben” húzza meg magát, de ez a színpad hamar szűknek bizonyul, és az ikrek elindulnak Hollywoodba, hogy Waltnak karriert csináljanak. Csodák csodájára, az önmagát alakító Chernek köszönhetően ez össze is jön, de a gondok csak ezután kezdődnek. Waltból sztár lesz, de a nyilvánosság előtt már nehéz elrejtenie kis „kinövését”, míg Bob ugyanezt próbálja eltitkolni szívszerelme elől. 
Bár a Túl közeli rokon amolyan egyötletes film, ez az ötlet zseniális. Akárhányszor látjuk az ikreket, az mindig valamilyen poén forrása, együttes mozgásuk pedig bravúrosan lett koreografálva, legyen szó hamburgerkészítésről, verekedésről, vagy egyszerű alvásról. Bár amikor Farrellyék 13 éve belekezdtek a projektbe, még Jim Carrey és Woody Allen járt a fejükben az ikrek szerepére, de Matt Damon és Greg Kinnear sem rossz párosítás, sőt! Kinnear eleve egy kicsit ripacs, és látszik, hogy imádja a karaktert, Damon pedig olyan pánikrohamokat tud produkálni, hogy öröm nézni, de viccen kívül is leginkább ő viszi a filmet. A történetvezetés talán kevéssé kifinomult és van néhány mellékszereplő, aki nem tud mit kezdeni magával, de ez már csak egy ilyen röhögős, seggberúgós, és mégis szentimentális mozi.
Vízer
2004.02.12
|
Stuck on You
amerikai vígjáték, 118 perc, 2003
Mit tehet az egyszerű sziámi ikerpár, ha egyikük hollywoodi sztár akar lenni, a másik pedig fülig szerelmes? Négy szem többet lát, mégsem lehetnek örökké egymás nyakában!


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.