Sherlock Holmes nevében

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (6)
A dunaújvárosi lakótelepen barátságot köt egymással két furcsa kisfiú, akik Holmesnak és Watsonnak nevezik el magukat. Nevükhöz hűen hamarosan nyomozásba is kezdhetnek, hiszen a környékről sorra tűnnek el a gyerekek, akik később...
...nyugtalanító állapotban kerülnek elő. Holmesék mind mélyebbre ássák magukat a rejtélyben, sőt megismerkednek Ádler Icával is... Bernáth Zsolt rendező és csapata, a Cruel World Team Független Filmtársulat 1994 óta készíti elszántan a hazánkban nem „őshonos” műfaji filmeket a thrillertől a horroron át a gengszterfilmig. Ezúttal az alkotók olyan területre merészkedtek (nevezetesen az ifjúsági filmére), melynek igen mélyen gyökerező hagyományai vannak Magyarországon; a Sherlock Holmes nevében azonban – mellyel filmeseink egyúttal betörtek a fősodor világába is – bármilyen tekintetben kiállja az összehasonlítást. 
 
A filmben vannak ugyan dramaturgiai döccenők, kisebb logikátlanságok, és a befejezés sem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, de a gyerekszínészek jól játszanak (főleg a két központi figurát alakító Szénási Kristóf és Ungvár Ádám remek páros a vásznon), ezenkívül jók a sminkek, a maszkok és a filmzene is. A sokhelyütt felnőtt szemmel is izgalmas és humoros cselekménybe pedig igen bájosan adaptálták a holmes-i jegyeket (hegedű, ruházat, boksz stb.), sőt a film ügyesen merít máshonnan is (például a Harry Potter-opusokból, de kicsit még az Eredetből is). Mindent egybevetve Bernáth műve szívderítő alkotás – jó lenne, ha sokkal több ilyen születne! 
fürkész
2012.01.20
|
magyar kalandfilm, 100 perc, 2011
Főszereplőink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, valamint egy kislány, Ica, akivel együtt különös kalandokba keverednek a nyári szünetben.
rendező:

Bernáth Zsolt

Forgalmazza: 3D - Film Kft
Bemutató: 2012. január 26.
(8 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.