A bűn hálójában

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (52)
Steven Soderbergh úgy dobálja maga mögé a legkülönfélébb műfajú filmeket, mint rutinos szakács a palacsintát. Megteheti, mert egyetlen csettintéssel leigazolja fél Hollywoodot (most éppen Ewan McGregor, Michael Fassbender, ...
...Antonio Banderas, Channing Tatum, Michael Douglas és Mathieu Kassovitz asszisztál neki), az Ocean's-trilógia után pedig attól sem kell tartania, hogy nem tudja majd miből fizetni a villanyszámlát. Alig futott le a világjárványt vizionáló Fertőzés, máris itt a következő mozi: a rendező ezúttal a klasszikus kémfilmek világába tett kirándulást.  
 
A papírvékony és unásig koptatott cselekményre nem érdemes túl sok szót fecsérelni: Mallory Kane (Gina Carano) egy, a kormányok által felbérelhető cég titkos bevetésekre szakosodott ügynöke. A soron következő megbízásnál hiba csúszik a rendszerbe, hősnőnk pedig szagot fog. Villámgyorsan leesik neki a tantusz: a cégvezetésnek valami miatt útban van, vagyis szívesebben látnák a föld alatt... 
 
Soderbergh a zsáner, a sztori, a történetvezetés és a hangvétel terén sem mutat semmi újat, mindössze egy korrekt, szórakoztató (de közel sem tökéletes) iparosmunkát kapunk tőle. Nem újdonság a női hősnő beiktatása sem – Pam Grier, Besson csajai, a Jackie Brown, de pláne a Kill Bill óta nem esünk hasra a férfiak eszén túljáró, vagány heroináktól –, az viszont bátorságra vall, hogy nem hivatásos színésznőt kért fel a főszerepre, hanem Gina Caranót, a népszerű harcművészt. A film verekedős jelenetei érthetően első osztályúak, de a hölgy színészként sem vall szégyent – igaz, a szerepe és a forgatókönyv nem is kíván tőle sokat. 
zsinora
2012.02.22
|
Haywire
amerikai-ír akciófilm, 93 perc, 2011
Kane ügynököt egy sikeres akció után gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Rádöbben: valaki elárulta.
Színész:

Channing Tatum
(Aaron)

Gina Carano
(Mallory Kane)

Michael Douglas
(Alex Coblenz)

Michael Fassbender
(Paul)

Antonio Banderas
(Rodrigo)

Ewan McGregor
(Kenneth)

Michael Angarano
(Scott)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. március 1.
(20 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.