Amerikai pite - A találkozó

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (42)
Én totál úgy emlékeztem, hogy a legelső, elképesztően népszerűvé vált Amerikai pite főhősei közül a srácok mind gyíkok voltak, és igazából egy jó nő sem volt, és most, tizenvalahány év után újra látva a kissé megpohosodott, ...
...nagy gonddal karban tartott arcokat, be kell látnom, hogy nem tévedtem. Hogy miért kellett még egy Pite-film? Az időközben nem kevesebb mint hét epizódot (ebből négy „direct-to-DVD” cím) megélő szériából az eredeti karakterek sorra eltűntek, már csak a sűrű szemöldökű apuka (Eugene Levy) maradt mutatóba, biztos megélhetést biztosítva egy tök jellegtelen karakterszínésznek, így adódott az ötlet egy igazi újrázáshoz; az ürügy pedig egy 13. évfordulós osztálytalálkozó, ahol tényleg mindenki (innen egy hátbaveregetés a casting direktornak) felvonul.
 
A jó öreg Stiflert és Finchet, a kulagépet leszámítva gyakorlatilag mindenki házas vagy kapcsolatban él, így a központi téma is adott: a kifáradó házastársi kapcsolat frissen tartása és az új kísértések elűzése – de ne számítsunk túl nagy kilengésre az 1999-es első rész hangulatához, ízlésvilágához és mondanivalójához képest.
 
Adott egy jó adag működőképes alpári humor és némi gusztustalankodás (Jim golyói üveghez nyomva, hűtőtáskába fosás stb.), és az egészet leöntik egy olyan töménységű romantikus nosztalgiasziruppal, ami könnyen megfekhetné az emberek gyomrát, de az, hogy mégsem ez történik, elsősorban a film bájának (igen, van neki ilyen) és a meglepően jó (legalábbis az első rész szintjét lazán hozó) poénoknak köszönhető. Amit viszont mindenképp érdemes még megemlíteni, az az egykor olyan bájos Mena Suvari külseje: egyrészt önmagában is pocsékul néz ki, másrészt ha már szőkére van festve a haja, akkor miért barna a szemöldöke? De komolyan, ki csinál már ilyet? 
 
Vízer
2012.03.30
|
American Reunion
amerikai vígjáték, 110 perc, 2012
Jim és társai már rég nem pitedugó életet élnek, de a nosztalgiázás jegyében tartanak egy osztálytalálkozót, ahol ismét elszabadul a pokol.
Rendező:

Jon Hurwitz

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. április 5.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.