2 nap New Yorkban

est.hu:
7/10
|
olvasói
3/10 (9)
Bár a filmet rendezőként és főszereplőként a francia színésznő, Julie Delpy jegyzi, akárcsak a Párizsban játszódó előzményt, ez valójában a fekete komikus, Chris Rock show-ja, akiről elég sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy...
...vicces-e, de mostanra nagyjából arra jutottunk, hogy az. Míg a 2007-es 2 nap Párizsban arról szólt, hogy milyen az, amikor egy szkeptikus amerikai pasas rácsodálkozik a fények városára, a folytatás logikusan azt mutatja be, miként szabadul rá egy diszfunkcionális francia család egy másik gyanútlan amerikai fickóra az óceán túloldalán.
 
Hősnönk, Marion (Delpy) már elvált korábban megismert barátjától (nekünk egyébként hiányzik a hisztis Adam Goldberg!), akitől van egy kisfia, és boldog kapcsolatban él új pasijával, a rádiós műsorvezető Mingusszal (Rock), ám valami bezavar. Megérkezik Párizsból bohém apja – az illető történetesen tényleg a színész-/rendezőnő papája –, kissé nimfomán húga és annak link pasija, ráadásul már csak pár napja van kiállítása megnyitójáig.

Természetesen üzembe lép az összes sztereotípia, ami csak a két ország közti kontaktusban előkerülhet, de ez maximum az első húsz percben zavaró, aztán valahogy – újra – megszeretjük a karaktereket, Chris Rock pedig itt tényleg jó. Nem spilázza túl a játékát (pedig máskor szokta), és a sok ütődött francia mellett jól adja a józan amcsit. Ami pedig Julie Delpyt illeti: még mindig szép és még mindig okos, és ha nem is rendezett tökéletes filmet, magát és családját képes megkedveltetni – és még humora is van, ha kicsit furcsa is. 
 
Vízer
2012.05.11
|
2 Days in New York
belga-francia-német vígjáték, 91 perc, 2012
Marion már szakított Jackkel, de New Yorkban él, ahol a közös gyereküket neveli. Amikor a szülei látogatóba jönnek hozzá Párizsból, kicsit fél, hogy az új pasiját nehezen fogják elfogadni.
Rendező:

Julie Delpy

Színész:

Julie Delpy
(Marion)

Chris Rock
(Mingus)

Daniel Brühl
(Tölgy tündér)

Vincent Gallo
(Vincent Gallo)

Dylan Baker
(Ron)

Kate Burton
(Bella)

Albert Delpy
(Jeannot)

Malinda Williams
(Elizabeth)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. május 17.
(32 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:15
Rudi malac újra száguld
német családi film, 2007
18:15
Kézikönyv randevúhoz
kanadai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Félvilág
magyar thriller, 2015
18:30
Nevem: Senki
olasz-francia-német akcióvígjáték, 1973
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.