Kalózok - A kétballábas banda

est.hu:
8/10
|
olvasói
4/10 (2)
Alig igazolt át a bristoli Aardman Stúdió a Dreamworks-től a Sony Pictures-höz, rövid időn belül a második egész estés animációs mozit hozták tető alá. A részben gyurmafigurákat használó, a stop-motion technikával készült mesefilmekben...
...élenjáró brit stúdió, amely olyan kritikai és közönségsikert aratott munkákat tudhat maga mögött, mint a Csibefutam, a Wallace & Gromit és az Elvitte a víz, a tavalyi év animációs filmtermésének egyik legjobbja, a bájos Karácsony Artúr után immár ötödik egész estés mozijával jelentkezik. A sztorit ezúttal a brit Gideon Defoe – valószínűleg A Karib-tenger kalózai-széria ihletésére született, és/vagy annak sikerét meglovagolni vágyó – vidám kalózos regénysorozatából hozták: a film cselekményét az ötödik részénél járó The Pirates! első két kötetéből gyúrták össze.
 
A Csibefutamot is jegyző Peter Lord rendezte Kalózok (amely az Aardman első 3D-s mozija) főhőse a nagyravágyó Kalózkapitány, aki dacára annak, hogy társai kissé dinkák, benevez az Év Kalóza-díjért folyó versenybe. A kapitány és bandája útja során képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe keveredik – a viktoriánus Londonban megismerkednek a fiatal Charles Darwinnal és a majmával, a szeszélyes királynővel pedig összerúgják a port, de a távoli, egzotikus szigetek is sok nem várt veszélyt rejtenek –, ám a küldetésük nagy tanulságokat rejt… 
 
Az új Aardman-mozi – hiába a hamisítatlan angol humor, a pazar látványvilág és a 3D – nem a stúdió legjobb darabjaként vonul majd be a filmtörténetbe, de a legfiatalabb korosztályt minden bizonnyal lenyűgözik majd Kalózkapitányék kalandjai.  
|
The Pirates! Band of Misfits
amerikai-angol animációs film, 88 perc, 2012
E film főszereplője tökéletes kalóz: csak az a kis hibája van, hogy soha, egyetlen terve sem válik valóra - de legalább kitartóan próbálkozik. Hű társaival hét tengert hajóz be, hogy legyőzze ellenségeit Black Bellamy kapitányt meg Penge Lizt, és végre elnyerje a legnagyobb, legrégebben vágyott kincset: Az év kalóza-díjat.
Rendező:

Peter Lord

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2012. május 17.

Műsoron a TV-ben

SuperTV2
 2018.10.06., szombat, 05:40

Linkek

(10 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Filmek a TV-ben
18:15
Muskétás kisasszony 2.
amerikai-német kalandfilm, 2004
18:45
Bérgyilkos tangó
amerikai krimi, 2003
18:55
Álljon meg a nászmenet!
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:55
Kísértetváros
amerikai vígjáték, 2008
18:55
Bombajó bokszoló
olasz akcióvígjáték, 1982
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.