Én, a séf

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (23)
A (viszonylag) fiatal, tehetséges szakácsnak, Jackynak (Michaël Youn) sehogyan sem sikerül elhelyezkednie a szakmájában. Mivel szerelme gyermeket vár, a férfi végső elkeseredésében festés-mázolást vállal egy elit öregek otthonában.
Itt hamarosan sorsszerű találkozásban lesz része: megismerkedik bálványával, az Alexandre Lagarde (Jean Reno) nevű sztárséffel, a szakma nagy öregjével, aki – miután meggyőződött rátermettségéről – rögvest fel is kéri Jackyt segédjének.
 
Lagarde-nak is megvan egyébként a maga baja, nyikhaj főnöke ugyanis egy másik nyikhajt, egy fiatal séfet akar a helyére szerződtetni, és szent elhatározása, hogy valahogy eltávolítja őt a jónevű étterem konyhájának éléről. Jackynak és Lagarde-nak így össze kell fognia, hogy munkahelyük és jó hírük megmentése érdekében valami igazán átütőt produkáljanak a jövő konyhája, a molekuláris gasztronómia világában (ami pont olyan ínycsiklandó, mint amilyennek hangzik). 
 
A francia forgatókönyvíró-rendező, Daniel Cohen (A birodalom visszavár) gasztrokomédiája nem lett olyan gusztusos, mint amit egy Jean Reno főszereplésével forgatott filmtől várnánk. Gasztronómia és filmművészet találkozásából születtek már sikerült darabok (élükön a bűbájos L'ecsóval), de ha a hozzávalók közt csak ügyetlenül megírt karaktereket, gyengécske poénokat és harmatos fordulatokat találunk, akkor nincs az az elhivatott szakács, aki a végeredményt feljavítaná. Az Én, a séfnek ráadásul a befejezése is olyan suta, hogy szinte minden eleme kitalálható. 
fürkész
2012.06.15
|
Comme un chef
francia-spanyol vígjáték, 84 perc, 2012
Egy veterán séfnek szembe kell szállnia az étterem új főnökével, aki át akarja alakítani a helyet, és felvenni egy új séfet az újítás érdekében.
Rendező:

Daniel Cohen

Színész:

Jean Reno
(Alexandre Lagarde)

Santiago Segura
(Juan)

André Penvern
(Béatrice apja)

Michael Youn
(Jacky Bonnot)

Raphaëlle Agogué
(Béatrice)

Genevieve Casile
(Béatrice anyja)

Julien Boisselier
(Stanislas Matter)

Salomé Stévenin
(Amandine)

Pierre Vernier
(Paul Matter)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. június 21.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.