Havanna, szeretlek!

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (1)
Lehet Fidel Castrót, a rokonságát és a rendszerét nem szeretni, de Kuba és főleg Havanna mindig is cool helynek számított, függetlenül attól, hogy amerikai gengszterek, kommunista forradalmárok vagy – mint esetünkben – mindenféle nemzetiségű művészfilmesek uralják a teret.
A film megértéséhez alapvetően fontos háttérinformáció, hogy a megszületéshez szükséges anyagiak zömét egy nemzetközi szinten ismert rummárka, illetve egy reklámügynökség állta, ami nyilván garantálja, hogy nem a havi szinten pár dollárból élő köznép problémáit fogjuk megismerni, hanem a szigetország izgalmasabb és fotogénebb oldalát – ami végső soron nem feltétlen rossz dolog. Hét rendező hét kisfilmjével a hét 7 napját mutatja be, és bár van néhol átfedés a szereplők és a motívumok között, alapvetően hét különböző stílusról van szó, ami szintén nem rossz dolog, ugyanakkor ezzel az is borítékolható, hogy még a legideálisabb néző sem fogja mindet egyformán szeretni.
 
Gyors felsorolásként íme, a nevek: a francia Laurent Cantet (Az osztály) és Gaspar Noé (Visszafordíthatatlan), az inkább színészként ismert Benicio Del Toro, a spanyol Julio Medem (A szex és Lucia), a palesztin Elia Suleiman, az egyetlen kubaiként Juan Carlos Tabío (Bőségszaru, Eper és csokoládé) és az argentin Pablo Trapero (Carancho). Jelen sorok írója hétből négyet tart jónak, kettőt elfogadhatónak, egy darab idegesítette, a javarészt reggaeton – jelen esetben cubaton – zenét pedig végig szerette. Összességében ez elfogadható, a rumnak pedig jó reklám. 
Vízer
2012.08.31
|
7 días en La Habana
francia-spanyol filmdráma, 129 perc, 2011
Hét filmrendező próbálta megörökíteni Havanna hangulatát 2011-ben.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2012. szeptember 6.
(6 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:15
Rudi malac újra száguld
német családi film, 2007
18:15
Kézikönyv randevúhoz
kanadai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Félvilág
magyar thriller, 2015
18:30
Nevem: Senki
olasz-francia-német akcióvígjáték, 1973
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.