Silent Hill – Kinyilatkoztatás 3D

olvasói
6/10 (25)
A sikeres japán videojátékból, a Silent Hillből készült első mozifilmet 2006-ban mutatták be (a forgatókönyvet Roger Avary írta, aki több Tarantino-filmet is jegyez társíróként), most pedig végre itt a sokak által várt „folytatás”.
Ezúttal Michael J. Bassett (A végzet őrei, A vadász, Solomon Kane) kapta a lehetőséget, hogy az elbújós-menekülős horrorjáték cselekményelemeit felhasználva ütős sztorit kanyarintson a halott város díszletei között, és rendesen ránk ijesszen.
 
Az új Silent Hill-mozi hőse Heather Mason (Adelaide Clemens), aki apjával a város átka elől menekül. Miután a papának rejtélyes módon nyoma vész, egyre furcsább dolgok történnek Heather körül (a lány egy különös és veszélyekkel teli valóságra eszmél), és egyre vészjóslóbban kísért a múlt. Talán a jelenben rejlik a válasz a gyerekkori rémálmokra?  
 
Az utóbbi években sorra készülnek a videojáték-adaptációk (egy sajátos szabályok szerint működő filmes műfajt üdvözölhetünk), amelyek sikere azon múlik, hogy az ütős látványvilágon és a megfelelő atmoszférán túl képesek-e az interakción alapuló játékból, az általunk irányítható virtuális világból egy kerek történetet kinyerni, amely önállóan (játékfilmként) is megáll a lábán, és nem marad hiányérzetünk utána. Mindenki döntse el maga (gondolok itt elsősorban a Silent Hill-fanokra, ami én nem vagyok), hogy Bassettnek – 3D ide vagy oda – sikerült-e a dolog. 
zsinora
2012.10.26
|
Silent Hill: Revelation 3D
amerikai-francia horror, 94 perc, 2012
Heather Mason apja eltűnése után egy furcsa és ijesztő alternatív valóságban találja magát, mely válaszokat tartogat gyermekkora óta kínzó rémálmaira.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. november 1.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.