Reality

est.hu:
5/10
|
olvasói
4/10 (6)
Habár nálunk jelenleg a tehetségkutató show-k tarolnak, a Berlusconi volt miniszterelnök és nagyhatalmú médiacézár tevékenysége által túlhajtott olasz médiában még mindig forró témának számítanak a reality műsorok. Legutóbb...
...Woody Allen Rómának szeretettel című vígjátékában láthattuk, mi történik egy kisember életével, ha indokolatlanul és váratlanul sztárt csinálnak belőle; most Matteo Garrone, a Gomorra rendezője idén Cannes-ban a zsűri nagydíjával elismert szatírájában egy olyan átlagembert mutat be, akinek minden vágya, hogy bekerüljön a Big Brother Show-ba, azaz a Grande Fratellóba.
 
A nápolyi Luciano halas standot vezet a piacon, miközben egy kis ügyeskedéssel mellékes jövedelme is van. Nagy boldogságban él feleségével és gyerekeivel, és mindig kapható egy kis mókára – például ha drag queennek kell öltözni egy lagziban. Épp ezen a „fellépésén” találkozik a lakodalomban sztárvendégként szintén megjelenő realitysztárral, a Grande Fratello legutóbbi nyertesével. Ez és a tény, hogy Nápolyban éppen a szóban forgó műsorba válogatnak szereplőket, feltüzeli Luciano titkos álmát, és családja biztatására ő is jelentkezik. 
 
Innentől kezdve láthatjuk, ahogy a férfi túljut egy-két előválogatón, hogy már csupán emiatt is helyi érdekű celeb lesz a környéken, majd reménykedésének és a szituációra adott egyre szélsőségesebb reakcióinak is tanúi lehetünk. Mindezt inkább kínos, mint érdekes vagy tanulságos nézni, és nem egészen világos, mit akart ezzel a rendező (a nyilvánvaló igazságokon túl) közölni. 
fürkész
2012.11.06
|
Reality
francia-olasz vígdráma, 115 perc, 2012
Milyen lehet egy olasz valóságshow-hős élete? Ebből a filmből megtudhatjuk.
Rendező:

Matteo Garrone

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2012. november 8.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.