A hét pszichopata és a Si-cu

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (68)
Az Erőszakik az elmúlt évek egyik legeredetibbb, leglebilincselőbb filmje volt, zseniális párbeszédekkel, bizarr, de remekül felépített karakterekkel, egészen gonosz humorral és egy olyan történettel, aminek a mélyén mégis igazi érzelmeket találhattunk.
Nem csoda, hogy az író-rendező, Martin McDonagh új munkáját már nagyon vártuk – pláne egy ilyen címmel! Egy gyors névsorolvasás: Christopher Walken, Sam Rockwell, Colin Farrell, Woody Harrelson, Tom Waits, Abbie Cornish és Olga Kurylenko. Ha az utolsó név kissé kakukktojás is – ráadásul alig egy-két perces a jelenése a filmben –, ez a szereplőgárda és Martin McDonagh személye önmagában is garancia arra, hogy végre egy tényleg jó filmet kapjunk, a cím pedig sejteti azt is, hogy az egész valahogy nem lesz normális. És nem is az! 
 
Mert van ugyan egy alaptörténet Martyról (Farrell), az enyhén alkoholista és írói válsággal küszködő forgatókönyvíróról meg a kutyalopásból élő haverjairól, akik véletlenül egy közveszélyes gengszter hőn szeretett ebét – a címbéli, Bonny nevű si-cut – emelik el. Ennek aztán súlyos és rohanós következményei lesznek, de mindez csak látszólag egy túlpörgetett road movie. A lényeg a csavarosan megírt forgatókönyvben rejlik, minden szereplőhöz kapcsolódik egy éjsötét akasztófahumorral fűszerezett háttértörténet, és kapunk egy zseniális mellékszálat is, egy filmen belüli filmet. Amikor a sivatagban rejtőző hőseink még némi peyote-ot is magukhoz vesznek, akkor aztán tényleg olyasmit látunk, amit moziban már nagyon rég – vagy soha – nem láthattunk. A szemet szemért elv újragondolásáért pedig jár egymillió pluszpont! 
Vízer
2012.11.30
|
Seven Psychopaths
angol krimivígjáték, 110 perc, 2012
Egy nyüglődő hollywoodi forgatókönyvíró nagy bajba kerül, amikor a legjobb haverja elrabolja egy gengszterfőnök ölebét.
Rendező:

Martin McDonagh

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. december 6.
(11 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.