Sinister

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (12)
Rendkívül idegesítőek tudnak lenni azok a horrorfilmek, amikben a potenciális áldozat önként és dalolva veti magát a gonosz erők karmaiba, fittyet hányva a figyelmeztető jelekre és a józan észre. Ilyen felütés után senki ne várja tőlünk...
...hogy amikor bekövetkezik a baj, komolyan megijedjünk, és a szék karfáját rongyosra tépve izguljunk a főhős életéért. Talán még jobb jelző ezekre a próbálkozásokra a mesterkéltség, de az alkotók mellett szól, hogy néhány jó ötlet (pl. a film vérfagyasztó snuff videókra épülő első fele) és a kivitelezés (az igazán hátborzongató filmzenével) mégis elviszi a hátán Scott Derrickson (Ördögűzés Emily Rose üdvéért) Sinisterét. A félősre szánt horror ugyan egy banális alaphelyzetre épül, és maga a sztori is úgy van összelopkodva a műfaj etalonjainak (például Az ördögűző-szériának vagy a Ragyogásnak) cselekményelemeiből, de ettől még kellemesen borzongató darab.
 
Ellison Oswalt (Ethan Hawke) felkapott bestselleríró. A könyveihez az ötleteket megtörtént bűnesetekből meríti, és ha úgy jön ki a lépés, egy nagy dobás reményében az egész családját átcuccolja egy izgalmasnak tűnő gyilkosság helyszínére, hogy kedvére kutathasson a vészjósló nyomok után. Az új otthonuk padlásán Ellison egy Super 8-as videókat rejtő dobozra bukkan: a felvételeken egy-egy család brutális kivégzését rögzítették. A kérdés az, hogy ki csinálta a videókat, és miért, mi közük egymáshoz az Amerika-szerte elkövetett gyilkosságoknak, hová tűnt minden családból a legkisebb gyerek a tragédia után – és vajon ki lesz a következő áldozat… 
zsinora
2012.11.30
|
Sinister
amerikai horror, 110 perc, 2012
Egy valódi bűnügyeket feltáró író talál néhány snuff filmet, amiből rájön, hogy a sorozatgyilkos, akit keres, már a hatvanas évek óta vadászik.
Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. december 6.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.