Hitchcock

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (20)
Alfred Hitchcock a thriller műfajának egyik megteremtője, legnagyobb jelentőségű alkotója, a suspense és egyéb kulcsfontosságú hatáselemek mestere, aki karrierje során mintegy hetven filmet rendezett, pályája pedig 1922-től 1976-ig tartott.
Ebből a több mint fél évszázadból egyetlen évet, az 1959-től 1960-ig tartó szakaszt választották ki a Hitchcock című életrajzi film alkotói, akik a borzongás mesterének talán legfontosabb (al)műfajteremtő alkotását, a Psychót pécézték ki, hogy elkészültének bemutatása révén vigyenek minket közelebb a rendezőhöz.
 
Az első (játék)filmes Sacha Gervasi műve a kissé már fásultan témát kereső, később a sokak által őrültségnek tartott projekthez a végsőkig ragaszkodó zsenit és munkatársait mutatja be, különös tekintettel Alma Reville-re, aki nemcsak a magánéletben, de a munkában is társa volt a rendezőnek – mint az a filmből kiderül, sem az előbbi, sem az utóbbi nem volt könnyű feladat...
 
A Hitchcock leginkább az egy éve bemutatott, hasonló témájú Egy hét Marilynnel rokona: nemcsak az ikonikus figura megjelenítése és amiatt, hogy szintén egyetlen film születését követi, hanem abban a tekintetben is, hogy mennyire megy mélyre. Habár a főbb szereplők szinte tökéletes illúziót keltve formálják meg a filmtörténelem legendás figuráit (élükön Anthony Hopkins Hitchcockjával), a mű maga nem hat a reveláció erejével – inkább csak könnyed és elegáns múltidézés, mely a problémafelvetés ellenére is megmarad a legendás direktor alakjához fűződő anekdoták felelevenítésénél. 
fürkész
2013.02.01
|
Hitchcock
amerikai filmdráma, 98 perc, 2012
Hitchcock a saját pénzét is kockára téve forgatta le a Psychót, miközben a házassága is veszélybe került. Bepillantás egy zseni magánéletébe.
Rendező:

Sacha Gervasi

Színész:

Anthony Hopkins
(Alfred Hitchcock)

Helen Mirren
(Alma Reville)

Scarlett Johansson
(Janet Leigh)

Jessica Biel
(Vera Miles)

Danny Huston
(Whitfield Cook)

Toni Collette
(Peggy Robertson)

Michael Stuhlbarg
(Lew Wasserman)

Michael Wincott
(Ed Gein)

James D'Arcy
(Anthony Perkins)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. február 7.
(13 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.