Nekem Budapest

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (11)
Új magyar filmről beszámolni mostanság akkor is örömhír, ha az alkotást nem tudjuk dicsérni. A Nekem Budapest ráadásul szkeccsfilm, márpedig ezek esetében megszokhattuk, hogy az egyes epizódok rendkívül hullámzó minőséget mutatnak.
Ezúttal a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzősei álltak össze, hogy egyfajta vizsgafilmként a fővárosunkhoz intézzenek sajátos szerelmi vallomást.
 
A Nekem Budapest Ferenczik Áron kisfilmjével indít, méghozzá bivalyerősen. A remek tempóban vágott, fantasztikus ötletekkel és jóféle gegekkel teli kisfilm egyszerre mutat egy csodaszép fantáziavilágot, és ránt le végül a rögvalóba. Combos indítás, ami bizakodással tölti el a nézőt, de sajnos innen már csak lefelé vezet az út. Furcsa szerkesztési elv, de még Reisz Gábor zárófilmje (a Nekem Budapest nyolc kis epizódból áll össze) az, ami ütős, így a mozi nagyját kénytelenek vagyunk átunatkozni, csak egy-egy perc akad, amikor történik valami igazán érdekes. 
 
Bár az amatőr rendező ámokfutásáról szóló próbálkozás egész vicces, az osztálytermi feleltetés bájos és minden mesterkéltséget nélkülöz, továbbá Kerekes Vica jelenetének is van valami megkapó misztikuma, de ezek már korántsem olyan darabok, melyekért rajongani lehetne. Szárnypróbálgatásnak persze jó a Nekem Budapest, hiszen legalább megismerjük általa az új magyar filmeseket, akik némi szerencsével előbb-utóbb talán nagyjátékfilmben is debütálhatnak. 
 
Tulu
2013.03.04
|
magyar szkeccsfilm, 90 perc, 2013
Így látják a rendező szak végzősei Budapestet. Kisfilm-gyűjtemény.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2013. március 7.
(9 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
20:00
Amerikai nő
angol film, 2018
20:00
Vérfagyasztó felújítás
amerikai thriller, 2015
20:30
Öld meg kedveseid
amerikai életrajzi film, 2013
20:50
Columbo: A becsületbeli ügy
amerikai krimi, 1976
21:00
A Föld után: Apokalipszis
amerikai sci-fi, 2013
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.