Dől a moné

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (16)
A Coen testvérek nem azok a bértollnok típusok, így felettébb gyanús, ha egy általuk írt forgatókönyvet lepasszolnak egy másik rendezőnek. Márpedig a Dől a moné esetében pontosan ez történt. Talán ők is érezték, hogy ez az alapanyag...
...messze nem olyan erős, mint ami tőlük elvárható volna, ráadásul abba a kommerszebb vonulatba (Betörő az albérlőm, Kegyetlen bánásmód) sorolható, amivel a tesóknak eddig nem volt túl nagy szerencséjük.
 
A sztori lényege, hogy egy művészeti kurátor (Colin Firth) jól át akarja verni gyűlölt főnökét (Alan Rickman), és egy hamis Monet-képet eredetiként azonosítva, dollármilliókat leakasztani róla. Ehhez azonban szüksége van egy texasi lány (Cameron Diaz) segítségére, aki megpróbálja elhitetni a világgal, hogy az apjától örökölt festmény évtizedekig úgy lógott a család nappalijának falán, hogy közben fogalmuk sem volt arról, valójában mivel is élnek egy fedél alatt. Persze a dolgok egyáltalán nem mennek simán, ugyanis egy másik szakértő is bekapcsolódik a történetbe, a nagyfőnök pedig udvarolni kezd az amerikai hölgynek. Az események egy londoni luxushotelben gabalyodnak végképp össze, ahol hősünk szobáról szobára szerencsétlenkedik, hogy kihúzza magát a csávából, és a film furcsa módon itt A miniszter félrelépre emlékeztet.  
 
Könnyed, pörgős kis bohózat, afféle félreértések vígjátéka, ahol az egyik főgeget az jelenti, hogy Colin Firth nadrág nélkül szaladgál a hotel folyosóin, ablakpárkányain és szobáiban. Súlytalan és rögtön felejthető alkotás, de cserébe barátságosan rövid (89 perces), és párszor tényleg nagyokat lehet nevetni rajta. 
Tulu
2013.03.11
|
Gambit
amerikai krimivígjáték, 89 perc, 2012
Egy kurátor egy csinos szőkeség segítségével igyekszik meggyőzni egy gazdag gyűjtőt egy hamis Monet festmény megvásárlásáról.
Rendező:

Michael Hoffman

Színész:

Cameron Diaz
(PJ Puznowski)

Colin Firth
(Harry Deane)

Alan Rickman
(Lionel Shahbandar)

Stanley Tucci
(Martin Zaidenweber)

Tom Courtenay
(a polgármester)

Alex MacQueen
(Mr. Dunlop)

Cloris Leachman
(Merle nagyi)

Togo Igawa
(Takagawa)

Julian Rhind-Tutt
(Xander)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. március 14.
(14 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Filmek a TV-ben
18:10
Bolondok felvonulása
francia vígjáték, 1993
18:25
Styx - Hamis szelek
német film, 2018
18:50
Tű, cérna, szerelem
indiai romantikus dráma, 2018
18:55
Az örömapa
amerikai vígjáték, 1991
19:00
A préda
francia akciófilm, 2011
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarazenekar koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.