Szemfényvesztők

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (56)
Egy mágusokról és illuzionistákról készült filmmel szemben alapelvárás, hogy maga is trükkös és csavaros legyen, és ilyen téren a Szemfényvesztők nem okoz csalódást. A négy Robin Hood-i magasságokba (egy bűvészmutatvány keretében a gazdagoktól…
…elveszik a pénzt, majd a közönségük között szétosztogatják) törő szemfényvesztő története csupa rejtély, intrika és csavar, és kiköveteli a nézőjétől a közel kétórás feszült figyelmet, ami felettébb ritka a mai hollywoodi filmek mezőnyében. 
 
Mint minden komplex heist movie esetében – a Szemfényvesztők voltaképp ebbe a kategóriába esik, ugyanis a cselekményét három nagy előadásra/rablásra építették fel – a banditák terve ezúttal is alapos, másodpercre megtervezett, és ezáltal irreálisan túlbonyolított, de mivel a rendező, Louis Leterrier elképesztő lendülettel és humorral fűszerezve mesél, egy percig se akadunk fenn az olykor bizony beköszönő logikai döccenőkön, talán csak a film után gondolkodunk el rajtuk. 
 
A Szemfényvesztők olyan, mint egy bravúros bűvésztrükk. Vérprofi, látványos, rejtélyes, szórakoztató és vicces, ugyanakkor belül kissé üres, így az agyunkat ugyan alaposan megtornáztatja, de a szívünket sajnos nem érinti meg. Ha egy picit többet törődnek a karakterekkel – a pompás alapanyag megvolt hozzá –, és nemcsak a sztori csavarjaira és a kiszámíthatatlan, bár maga után számos kérdőjelet hagyó végkifejletre koncentrálnak, bizony a Szemfényvesztők lehetett volna az idei év Eredete. Azért ne keseredjünk el, így is egy piszok jó kis filmben lesz részünk, aminek a végén azt vesszük észre, hogy még a popcornunkat is elfelejtettük megenni. 
 
Tulu
2013.06.10
|
Now You See Me
amerikai-francia thriller, 115 perc, 2013
Egy FBI-ügynök és egy Interpol-nyomozó közös erővel száll rá egy bűvészcsapatra, akik sajátos trükkjeikkel bankokat fosztogatnak, majd a pénzt szétosztják a közönség sorai között.
Rendező:

Louis Leterrier

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. június 13.
(22 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.