A zöld urai 3D

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (18)
A kamaszlány, Mary Katherine, azaz MK édesanyja halála után rég látott édesapjához költözik, aki egy erdőmélyi rozzant házban él. Az igazi szórakozott professzor apa szerint pedig az erdőben apró népek tanyáznak: emberszerű, ...
…kicsike, de értelmes lények – ők az erdő urai és fenntartói. MK alsó hangon kissé habókosnak nézi apját emiatt, ám hamarosan saját bőrén kénytelen megtapasztalni a hihetetlen igazságot. Történik ugyanis, hogy az erdőben csatangolva szó szerint beleszalad az erdőt védő Levélőrök és királynőjük, illetve a gonosz (és ritka ocsmány) Boganok csatározásába.
 
Utóbbiak célja, hogy elpusztítsák a csodás környezetet, ám ezt a varázsvilággal való találkozása során sajnálatos módon apróra zsugorodott MK természetesen nem hagyhatja: újdonsült barátai, köztük egy jóképű ifjú harcos, Nod oldalán küzd a természet fennmaradásáért. 
 
Habár A zöld urait sokan „az animációs Avatarként” emlegetik, sokkal inkább emlékeztet az Arthur-trilógiára (Arthur és a villangók, Arthur: Maltazár bosszúja, Arthur 3. - A világok harca), csak lényegesen jobb Luc Besson ostoba meséinél. Családi mozihoz képest szokatlanul összetett sztorijával (a film annak a William Joyce-nak a mesekönyvén alapul, aki A Robinson család titka és Az öt legenda eredetijeit is jegyzi), valóban magvas mondanivalójával, kedves és mókás (lásd a szerencsejátékban utazó gengszterfőnök békát és a két jó fej csigát) figuráival, s nem utolsósorban humorával A zöld urai a gyerekek mellett a felnőtt nézőket is könnyedén megnyerheti magának. 
fürkész
2013.05.17
|
Epic 3D
amerikai animációs film, 102 perc, 2013
A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizáció, melyben a jó és a rossz örök küzdelme folyik. Egy csoda folytán egy fiatal lány is belekeveredik ebbe a fantasztikus világba.
Rendező:

Chris Wedge

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. május 23.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.