Életeken át

olvasói
(0)
Hollywoodban napjaink legnépszerűbb műfaja a bűnfilmek különböző alakváltozatai, és azok közül is különösen kedveli a közönség a középpontjába egy vagy két folyamatosan veszélyeztetett hőst állító thriller zsánerét. Az Életeken át is ebbe a műfajba tartozik.
Az FBI egyik legjobb szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie - Tomb Raider; Észvesztő) rendhagyó módon próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodását: szinte kizárólag a megérzéseire hagyatkozik. Amikor Montrealba hívják, hogy segítsen elfogni egy sorozatgyilkost, az ügynöknő aprólékos munkával arra a következtetésre jut, hogy a gyilkos a megölt áldozatok személyiségét felveszi, és azt használja következő akciójáig. Scott egyre közelebb kerül a gyilkoshoz, ám közben nemcsak vele, hanem önmagával is meg kell küzdenie, mivel az egyik potenciális áldozattal (Ethan Hawke - Holt Költők Társasága; Kiképzés) mind közelebbi kapcsolatba kerül. 
 
Az eddig inkább B-mozikat készítő D.J. Caruso rendező (Pokoljárás; Igazság helyett) amúgy meglehetőst középszerű filmjének nagy találmánya, hogy a thrillerműfaj két altípusát kombinálja egymással, a „menekülő férfi” (ilyen volt például a kilencvenes években A szökevény című darab Harrison Forddal) és a „veszélyben a nő” (ilyen volt a negyvenes években a Gázláng című opusz Ingrid Bergmannal) típusú thrillereket keveri. A film az első típusba tartozó műveket idézi úgy a játékideje kétharmadáig, majd innen a második típusra vált. Ily módon afféle hibridmozi születik, amely ugyan némely ponton erősen kiszámítottnak tetszik, ugyanakkor rendre szállítja a műfaj legjellegzetesebb elemeit, ezért még akár izgulni is lehet rajta.
Homolka
2004.04.15
|
Taking Lives
amerikai thriller, 103 perc, 2004
Detektívnő egy olyan sorozatgyilkos nyomában, aki mindig felveszi legfrissebb áldozatának személyazonosságát.
Rendező:

D.J. Caruso

Színész:

Angelina Jolie
(Illeana Scott ügynök)

Ethan Hawke
(Costa)

Kiefer Sutherland
(Hart)

Olivier Martinez
(Paquette)

Tchéky Karyo
(Leclair nyomozó)

Gena Rowlands
(Mrs. Asher)

Jean-Hugues Anglade
(Duval)

Justin Chatwin
(Matt Soulsby)

Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.