Életeken át

olvasói
(0)
Hollywoodban napjaink legnépszerűbb műfaja a bűnfilmek különböző alakváltozatai, és azok közül is különösen kedveli a közönség a középpontjába egy vagy két folyamatosan veszélyeztetett hőst állító thriller zsánerét. Az Életeken át is ebbe a műfajba tartozik.
Az FBI egyik legjobb szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie - Tomb Raider; Észvesztő) rendhagyó módon próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodását: szinte kizárólag a megérzéseire hagyatkozik. Amikor Montrealba hívják, hogy segítsen elfogni egy sorozatgyilkost, az ügynöknő aprólékos munkával arra a következtetésre jut, hogy a gyilkos a megölt áldozatok személyiségét felveszi, és azt használja következő akciójáig. Scott egyre közelebb kerül a gyilkoshoz, ám közben nemcsak vele, hanem önmagával is meg kell küzdenie, mivel az egyik potenciális áldozattal (Ethan Hawke - Holt Költők Társasága; Kiképzés) mind közelebbi kapcsolatba kerül. 
 
Az eddig inkább B-mozikat készítő D.J. Caruso rendező (Pokoljárás; Igazság helyett) amúgy meglehetőst középszerű filmjének nagy találmánya, hogy a thrillerműfaj két altípusát kombinálja egymással, a „menekülő férfi” (ilyen volt például a kilencvenes években A szökevény című darab Harrison Forddal) és a „veszélyben a nő” (ilyen volt a negyvenes években a Gázláng című opusz Ingrid Bergmannal) típusú thrillereket keveri. A film az első típusba tartozó műveket idézi úgy a játékideje kétharmadáig, majd innen a második típusra vált. Ily módon afféle hibridmozi születik, amely ugyan némely ponton erősen kiszámítottnak tetszik, ugyanakkor rendre szállítja a műfaj legjellegzetesebb elemeit, ezért még akár izgulni is lehet rajta.
Homolka
2004.04.15
|
Taking Lives
amerikai thriller, 103 perc, 2004
Detektívnő egy olyan sorozatgyilkos nyomában, aki mindig felveszi legfrissebb áldozatának személyazonosságát.
Rendező:

D.J. Caruso

Színész:

Angelina Jolie
(Illeana Scott ügynök)

Ethan Hawke
(Costa)

Kiefer Sutherland
(Hart)

Olivier Martinez
(Paquette)

Tchéky Karyo
(Leclair nyomozó)

Gena Rowlands
(Mrs. Asher)

Jean-Hugues Anglade
(Duval)

Justin Chatwin
(Matt Soulsby)

Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Bazi nagy amcsi lagzi
amerikai vígjáték, 2004
18:15
Robin Hood, a tolvajok fejedelme
amerikai kalandfilm, 1991
18:20
A tanítónő
amerikai film, 2018
18:40
Kísértés két szólamban
amerikai vígjáték, 2003
18:50
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.