Insidious – A gonosz háza

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (8)
Az Insidiousban megismert család, Lamberték hányattatásai folytatódnak, hiszen gyilkosság áldozata lett az az idős asszony, aki speciális szakértőként, médiumként azért érkezett a házukba, hogy elűzze onnan az őket rettegésben tartó, ...
…megszállni készülő démonokat és hogy egyik kisfiukat visszahozza a másik világból. A gyanú – nem is minden alap nélkül – a férjre, Josh-ra terelődik, csakhogy (démonokról lévén szó) a helyzet nem ilyen egyszerű. Miközben Josh egyre aggasztóbb dolgokat tapasztal saját magán, felesége, édesanyja, egy régi barát és két fiatal médiumtanonc megpróbálja kideríteni, pontosan ki is kísérti a család tagjait.
 
A Démonok között idei sikere is bizonyítja, hogy a nézőknek kicsit elegük van a home video-szerűen vagy áldokumentumfilmes eszközökkel eléjük tárt erőltetett horrorfilmekből, és ki vannak éhezve a klasszikus kísértethistóriákra. Az Insidious – A gonosz háza is az utóbbi kategóriába tartozik, és történetesen ugyanaz a direktor, James Wan rendezte, aki a Démonok közöttet is. 
 
A mű azonban nemcsak az alkotó korábbi munkájával mutat hasonlóságokat, hanem többek közt a Ragyogással, A rettegés háza - Amytiville horrorral, sőt még a Silent Hill - A halott várossal is. Akinek viszont az alkotás előző, a hazai mozikat elkerülő része, a hazánkban nem forgalmazott Insidious (melyre egyébként a folytatás közvetlenül és nagymértékben épül) utolsó negyedében kicsit már sok volt az „alkonyzónás” barangolás, az készüljön fel rá, hogy az Insidious – A gonosz háza szinte végig ilyenekkel van tele. 
fürkész
2013.10.29
|
Insidious: Chapter 2
amerikai horror, 106 perc, 2013
Egy médiumot meggyilkolnak, és egy fiatalembert vádolnak a nő megölésével. Az eset mögött természetfölötti erők lakoznak...
Rendező:

James Wan

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. október 31.
(7 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.