Honey

olvasói
7/10 (6)
Amerikai producerek egy szűk csoportja két évtizeddel a Flashdance bemutatása után sem ismerte fel, hogy Jennifer Beals nem azért volt olyan dögös, mert jól táncolt (a dublőrje), hanem mert izgatóan hegesztett - elkészítettek hát egy újabb, a néma musical, az egyszer-lent-kétszer-fent karriertörténet és a külkerületi dráma vonásait ötvöző táncfilmet.
Honey Daniels (Jessica Alba) érző szívvel és hatalmas lélekkel megáldott félvér csinibaba a gyerekzsivajjal és használt fecskendőkkel benépesített gettóban, hip-hop táncleckéket ad a helyi művházban, igazi álma azonban az, hogy híres videoklip-koreográfus legyen. Fel is figyel rá a diszkóban egy sápadtarcú kliprendező (David Moscow - Véres folyó, Szakítópróba), maga mellé veszi, egyengeti a karrierjét, ám amikor ellenszolgáltatásképpen bele akar nyalni Honey csoki-vanília fagyijába, a lány visszautasítja a rolettit, és egyhamar vége szakad a gyümölcsöző munkakapcsolatnak. Hip-hoppá! 
 
A klipesztétikai alapelveken nyugvó történet összes cselekményszála természetesen boldog véget ér, a néző elnéző türelmét az alkotók apád-anyád fináléval díjazzák, egyedül azt sajnálhatjuk, hogy a napon felejtett Britney-re hasonlító címszereplő a film második felében szinte egy ütemet sem táncol. Bille Woodruff kliprendező - ennek a szociális érzékenységgel nehezített vasárnap délutáni tündérmesének a direktora - a rendelkezésére álló klisékből az aktuálisan legnépszerűbbeket kiválogatva (csoporttánc, gettó, fekete fodrász) kerek kis történetet hozott ugyan össze, világrengető üzenetre és tanulságra azonban nem érdemes számítani. A bájos Jessica Alba játéka az énekesnőből lett színésznők filmes próbálkozásait idézi - bár énekelni nem tud -, az előző filmjében (A nyelvtanárnő) alakított maláj prostituált figurájához képest mégis hatalmas előrelépésnek számít. Csak így tovább, Jessica!
csmozi
2004.04.15
|
Honey
amerikai romantikus filmdráma, 94 perc, 2003
A karitatív hip-hop-táncos, Honey Daniels karrierre vágyik, de csak szeretetet kap. Szombat délutáni máz falfesték helyett sok arcfestékkel.
Rendező:

Bille Woodruff

Színész:

Jessica Alba
(Honey Daniels)

Romeo Miller
(Benny)

Mekhi Phifer
(Chaz)

David Moscow
(Michael Ellis)

Joy Bryant
(Gina)

Lonette McKee
(Mrs. Daniels)

Laurieann Gibson
(Katrina)

Forgalmazza: UIP-Duna Film

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.