Ezerízű szerelem

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (26)
Bár a film indiai, még a magyar nézők is találhatnak egy ismerős arcot benne. A főszerepet ugyanis az az Irrfan Kahn alakítja, aki az idős Pi-t játszotta a Pi élete című tavalyi gigasikerben.
Mumbaiban létezik egy ebédszállító vállalkozás, ami naponta sok ezer embernek juttatja el az ebédjét a feleségtől a férj munkahelyére. A legenda szerint ők sosem tévesztenek címet, ám amikor a film szerint egyszer mégis megesik a dolog, annak következménye lesz. Két idegen – egy férfi és egy nő – kezd ismerkedésbe először az ízek, majd az ételhordó edényekhez csatolt kis levelek útján. 
 
A film kellemesen melankolikus, soha nem túl érzelgős és végig ízlésesen vezetett történetben mutatja meg két ember lassú egymásra találását, de mind hangnemben, mind a környezetében távol marad a romkomok kliséitől. Igazi karácsonyi meglepetés azoknak, akik szeretik messziről kerülni az ünnepi giccset. 
Tulu
2013.12.16
|
The Lunchbox
amerikai-francia-indiai-német romantikus filmdráma, 104 perc, 2013
Mumbaiban létezik egy ételhordó szolgálat, akik sosem kézbesítik rossz kézbe az ebédet. Illetve amikor mégis, az komoly következményekkel jár egy férfi és egy nő életében.
Rendező:

Ritesh Batra

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2013. december 26.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.