Banks úr megmentése

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (20)
Tom Hanks egy éven belül nem egy, hanem egyenesen két filmmel is bizonyítja – ismét –, hogy egyike Hollywood legnagyobbjainak, hiszen a Phillips kapitány mellett, a Banks úr megmentésében is briliáns, ahol magát Walt Disneyt alakítja.
A látszat ellenére ez mégsem az ő filmje, hanem Emma Thompsoné, hiszen ebben a történetben a Mary Poppins írója, P.L. Travers a főszereplő, nem pedig a Miki egér birodalom ura. Tavaly februárban a Hitchcock című film már megmutatta, hogy lehet izgalmas mozit készíteni arról, hogyan született egy filmklasszikus, a Banks úr megmentése pedig ezt a vonalat viszi tovább, de szerencsére az elődnél jóval több krafttal és lélekkel. 
 
John Lee Hancock mozija ugyanis azt is megmutatja, milyen konfliktusok feszülnek a művészi szabadság és a profitvadász biztonsági játék között (a sztori azt mutatja be, hogyan próbálta Walt Disney meggyőzni Traverst arról, hogy filmre vihesse a könyvét), hogyan lehet feldolgozni magunkban a gyerekkorunkból bennünk ragadt szorongásokat, és hogyan lehet olyan kompromisszumot kötni, amivel mégsem adjuk fel az elveinket. Mindezt csodálatosan könnyed hangnemben, megfelelő érzékenységgel, jól adagolt humorral (amikor Travers a hotelszobájába belépve egy Disney játékokkal teli giccsraktárban találja magát, az valami fenomenális) és nagyszerű szereplőgárdával előadva. Annyira élveztem, hogy utána elő is kapartam a polcok hátsó régiójából a Mary Poppins DVD-met, pedig én sosem szerettem Mary Poppinst… 
Tulu
2014.01.27
|
Saving Mr. Banks
amerikai-angol-ausztrál filmdráma, 125 perc, 2013
P.L. Travers, a mogorva angol írónő egy felkérést kap Walt Disneytől legnépszerűbb műve, a Mary Poppins filmre adaptálására. Csakhogy neki ehhez semmi kedve nincsen.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2014. január 30.
(6 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
23:15
Éjszakai játék
amerikai vígjáték, 2018
23:40
Legbelső félelem
amerikai thriller, 1996
23:40
Greenberg
amerikai filmdráma, 2010
23:55
Pókerarcok
amerikai krimi, 1998
23:55
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akció-vígjáték, 1995
Robert Downey Juniornak saját állatkertje van Malibuban. #robertdowneyjr #animallover #allatbarat #zoo #privatezoo #allatkert
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.