3 szív

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (8)
Kicsit olyan érzés, mintha minden francia film egy-egy nagy szerelmi háromszögről szólna, legyen szó vígjátékról vagy drámáról, és ez nyilván vaskos túlzás, de azért van benne valami.
Íme, a remény forrása minden átlagos pasasnak: Marc (Benoît Poelvoorde), az előnytelen külsejű párizsi adóhivatalnok egy vidéki kiküldetésen megismerkedik a csinos Sylvie-vel (Charlotte Gainsbourg), és bár önhibáján kívül megszakad a kapcsolatuk, hamarosan összejön egy másik lánnyal (Chiara Mastroianni) ugyanabból a kisvárosból – mert a fővárosi pasik mindig előnnyel indulnak. Csakhogy, amit hősünk sokáig nem tud, a két nő testvér, kapcsolatuk nagyon szoros, és bár a dramaturgiának hála ez sokáig nem derülhet ki mindenki számára – az egyik nő Amerikában van –, ha kiderül, akkor nagy lesz a baj. 
 
Mert a 3 szív nem vígjáték, hanem veretes dráma, nagy, sokszor meg nem válaszolt kérdésekkel, sokat mondó tekintetekkel és verejtékező halántékokkal. És ez a baj, mert Benoît Poelvoorde (Veled is megtörténhet, A tökös, a török, az őr meg a nő) esetében egyszerűen nem lehet elhinni sem a komoly érzelmeket, sem azt, hogy ezt a pasast két nő szereti. Poelvoorde remek komikus, és bár gyakran működik az, ha valakire egy rendező a korábbi szerepeivel merőben ellentétes karaktert szab – Charlie Chaplin is játszott sorozatgyilkost kései éveiben, de ez most nem jött össze, és Benoît Jacquot nehézkes rendezése, szögletes fordulatai mit sem segítenek ezen a helyzeten
 
Lehetett volna mindez szívfacsaró dráma, de így csak egy lassan csordogáló erkölcsi tanmesét kapunk két remek színésznővel és mintegy bónuszként Catherine Deneuve jelenlétével arról, hogy nem mindig jó, ha az ember a szívére hallgat, pláne, ha nem jó a szíve.  
Vízer
2015.04.30
|
3 coeurs
francia filmdráma, 106 perc, 2014
Marc és Sylvie egy véletlen során találkoznak egymással és egyikük számára sem kétséges, hogy összeillenek. Megbeszélnek egy későbbi randit, mely meghiúsul. Marc próbálja felkutatni a lányt, de közben megismerkedik Sophie-val is, Sylvie testvérével.
Rendező:

Benoit Jacquot

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2015. május 7.
(19 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.