Csendes szív

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
Esther súlyos beteg, idő kérdése, hogy csak a lélegeztetőgép tartja majd életben. Úgy dönt, ezt nem várja meg, összehívja családját és barátnőjét egy spontán karácsonyozásra, hogy miután mindenki hazament, önkezével vessen véget életének.
Kezdetben mindenki támogatja az ötletet, de a felfokozott érzelmi állapotban felüti fejét a bizonytalanság, a gyanakvás és felszínre törnek az elhallgatott régi sérelmek. Az Oscar-díjas Hódító Pelle rendezője az eutanázia bonyolult és komoly témáját az egyes családtagok egyéni sorsán, eltérő személyiségén keresztül közelíti meg, újfent bizonyítva, hogy kellő higgadtsággal is lehet a megfelelő tapasztalat és eszközök birtokában feszültséget teremteni. A humor sem hiányozhat, jut idő közösen elszívni egy jointot, és unokája révén Esther megismerkedik a Facebook rejtelmeivel is. Hazájában a legjobb filmnek választották három további díj odaítélése mellett.
Hujber
2015.09.11
|
Stille hjerte
dán filmdráma, 97 perc, 2014
Egy család három generációja gyűlik össze egy hétvégére. A beteg anyuka meg szeretne halni, mert az állapota egyre rosszabbodik, és ez a szituáció számos konfliktust hoz felszínre.
Rendező:

Bille August

Színész:

Paprika Steen
(Heidi)

Jens Albinus
(Michael)

Danica Curcic
(Sanne)

Ghita Norby
(Esther)

Forgalmazza: Cirko Film
Bemutató: 2015. szeptember 17.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.