Tangerine

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
Jó hír azoknak, akik nem jutottak el az idei CineFestre, hogy az év utolsó hetében több magyar mozi is műsorra tűzi a miskolci fesztivál nagydíjas kedvencét, a Sundance-en debütált Tangerine-t.
A függetlenfilmes Sean Baker iPhone 5-tel forgatta le Los Angeles külvárosában játszódó filmjét, amiben minden olyan könnyedén őszinte és valóságos, mintha egy dokumentumfilmet néznénk. Pedig a színészek valóban színészek, méghozzá félelmetesen jók, és a másfél órányi cselekmény mögött egy hellyel-közzel pontosan megírt forgatókönyv áll. Az ironikusan karácsony napjára időzített történet főszereplője Sin-Dee, az imádnivaló travi prosti, aki a legjobb barátnőjével, az énekesi álmokat dédelgető Alexandrával elindul, hogy megkeresse Chestert, a hűtlen pasiját, dílerét és stricijét. A két csaj útját furábbnál furább figurák keresztezik, a végére pedig többet tudunk meg kettejüktől a női lélekről, mint hat évadnyi Szex és New Yorkból.
zsinora
2015.12.17
|
Tangerine
amerikai filmdráma, 88 perc, 2015
Sin-Dee, a prostituált a dutyiból szabadult, és Szenteste napján szeretné megtalálni a városban csalfa stricijét. A keresésben a legjobb barátnője segíti.
Rendező:

Sean Baker

Forgalmazza: CineFilco
Bemutató: 2015. december 24.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.