A tűz óceánja

olvasói
9/10 (1)
Furcsa kis film ez. Szinte minden eleme a giccs és a gagyi határán mozog, vagy csak simán elcsépelt, az egész viszont nemcsak hogy nézhető, de teljesen jó is. Adott például a hallgatag cowboy, Frank Hopkins, aki keveset beszél, de akkor velősen, és minden helyzetben feltalálja magát.
Először találkozik Buffalo Billel, aztán a bölcs indián főnökkel, végül egy dúsgazdag sejk hívja meg őt és a lovát a beduinok 3000 mérföldes sivatagi versenyére, amit hősünk simán lenyom, és ha meg is áll, azt csak azért teszi, hogy segítsen az emancipálásra szoruló arab hercegkisasszonynak, vagy hasonló apróságokat intézzen el. Mindez olyan, mint egy filléres kalandregény a harmincas évekből, de mégis működik, részben azért, mert nagyon jól néz ki, részben azért, mert megmarad Az ezeregy éjszaka meséjének felturbózott szintjén, és a mesékre nehéz haragudni.  
 
Persze akadnak csúnya mellélövések is, mint hősünk izzadtságos belső küzdelme indián gyökereivel, a sejk gyerekes vonzódása a westernhez, vagy a gyatrán megrajzolt digitális párducok, de a filmnek elég lendülete van ahhoz, hogy mindez mellékessé váljon. Ehhez nagyban hozzájárulnak az olyan színészek is, akik mintha csak a kalandfilmekre születtek volna, különösen igaz ez Omar Sharifre - ki más is játszhatna egy igazi kardforgató sejket? -, Viggo Mortensenről nehéz eldönteni, hogy a klasszikus westernhőst parodizálja fapofával, vagy pont ennek a típusnak az esszenciáját próbálja megragadni, de akármelyikről is van szó, jól csinálja. Végül pedig ott van Hidalgo, a gyönyörű pettyes spanyol musztáng, amit ugyan hat különböző ló játszik, de mindegyik pompás állat, még a filmben feltűnő számos díjnyertes arabs telivérhez képest is. 
 
Annak pedig senki ne dőljön be, hogy mindez tényleg megtörtént. Frank T. Hopkins valóban létezett, de a közmegegyezés szerint bár remek lovas volt, egyben notórius hazudozó is.
Vízer
2004.07.01
|
Hidalgó
amerikai kalandfilm, 135 perc, 2004
A szűkszavú cowboy találkozása Az ezeregy éjszaka meséjének szereplőivel, de persze most is győz a jenki talpraesettség. Gyors lovak és a szélvésznél is sebesebb Colt 45-ös!
Rendező:

Joe Johnston

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Táncházak éjszakája ma délutántól hajnalig a Dürer Kertben. Gyerektáncház, bográcsozás, este pedig durvul a táncolás! #táncházakéjszakája #széki #szatmár #kalotaszeg #mezőség #táncház #néptánc #tánc #buliajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.