Függőség

olvasói
(0)
Napjainkban kockázatos vállalkozás thrillert készíteni, már csak azért is, mert a műfaj valamennyi közül az egyik legnépszerűbb: millió ötletet elhasználtak már az elődök, így nehéz olyan eredetibb témára találni, amely megmozgathatja a nézők fantáziáját. Hiába nagyformátumú a rendező, ha a kezébe került forgatókönyv gyenge, ha a sztori kölcsönelemekkel és panelekkel teli.
A Függőség történetének egyetlen eredetisége abban áll, hogy kiötlője két jobban sikerült modern thrillert igyekezett összeturmixolni: a mese lényegében Alan Parker nagy hírű Angyalszív és Rowdy Harrington kisebb hírű, de azért épkézláb Árral szemben című munkájának motívumaiból áll össze. 
 
A film centrumában egy nehéz életű nyomozónő (Ashley Judd - A gyűjtő, Szemtől szemben) áll, aki titokzatos sorozatgyilkos után kutakodik. Helyzetét különösen pikánssá teszi, hogy az áldozatok kivétel nélkül olyan férfiak, akikkel korábban futó viszonyt létesített, mi több, idővel felébred benne annak gyanúja, hogy a tettes voltaképp ő maga, és a merényleteket öntudatlan állapotban követte el. Mindennek tetejébe még jobban összekuszálja az ügyet, hogy a nyomozásban frissen mellé rendelt munkatársa (Andy Garcia - Ha a férfi igazán szeret, Keresztapa 3.) iránt gyengéd érzelmeket kezd táplálni, egyszóval hamarosan teljes lesz a káosz hősnőnk pszichéjében. 
 
És sajnos a filmben is, hiszen helyenként nem eléggé logikus módon szerveződnek egymás mellé a jelenetek, nehezen felfejthetőek a figurák közötti kapcsolatok. Bár a produkciót az a Philip Kaufman rendezte, akit rendhagyó műfaji filmjei (A testrablók támadása, Henry és June), illetve filmdrámái (A lét elviselhetetlen könnyűsége, Az igazak) miatt Hollywood egyik legeredetibb alkotójaként tart számon a szakma, még ő sem képes csodát tenni.
Homolka, Jr.
2004.07.29
|
Twisted
amerikai-német thriller, 97 perc, 2004
A halott rendőr lánya, akiből apjának egykori társa szuperzsarut nevelt, most sorozatgyilkos után nyomoz, aki épp az ő szeretőit gyilkolja...
rendező:

Philip Kaufman

LinkekFilm premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
23:35
A pofonok földje
kínai akció kalandfilm, 2004
23:40
A sziget
amerikai akciófilm, 2005
23:45
48 óra
amerikai akcióvígjáték, 1982
23:50
Hitman: A 47-es ügynök
amerikai akciófilm, 2015 (ism.)
23:55
Négyen egy gatyában
amerikai vígjáték, 2005
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.