A japán szerető

olvasói
(0)
Ki az: nagyon udvarias, szeret karaokizni, elférne egy kenguru zsebében, és az éjszakai ausztrál sivatagban úgy vacog, mint egy tamagocsi? A megfejtés az ausztrál road movie címében keresendő.
Hiromicu (Cunasima Gotaro) átlagos japán üzletember, aki azért érkezik a fegyenckontinensre, hogy a helyi bányászati és földtani újítások terén tájékozódjon. Egy helyi geológiai szoftverfejlesztő - a nagy üzlet reményében - a talpraesett Sandyt (Toni Collette - Hatodik érzék, Az órák) rendeli kísérőül a vendég mellé, akinek visszafogott külseje zaklatott belsőt takar. Az Elveszett jelentésben humorforrásként alkalmazott kommunikációs nehézségek realisztikusabb bemutatása után hamar világossá válik, hogy Hiromicu klausztrofób életet él: a vállalati struktúrában apja szigora szorítja, otthon pedig feleségével nem találja meg a hangot. Ausztrália végeláthatatlan sivatagi síksága ideális terep lehet a fojtó otthoni élet utáni szellemi kitárulkozásra, címszereplőnk Sandy nemtetszése ellenére a homoktengerbe hajtat tehát, ahol terepjárójuk annak rendje és módja szerint megfeneklik. 
 
A nagyszájú ausztrál nő és a kis termetű japán a sok civakodás és kölcsönös értetlenkedés után kénytelen összefogni a dermesztő éjszakai hideg ellen. Az autószabadítási kísérletek során Hiromicu kis híján hősi „japán szerelő” lesz, ám végül közös erővel jutnak ki a sivatagi fogságból. Sue Brooks rendezőnő a kultúrák találkozásáról szeretne elmondani egy tanulságos történetet, van is hozzá egy haikura elegendő gondolata és tehetsége, csakhogy két ember teljes kitárulkozása nem a helyszín tágasságán, hanem a cselekmény és jellemek kidolgozottságán múlik - ám ezeken a területeken A japán szerető sajnos nem jeleskedik. Tudja ezt Brooks is, ezért a történet végére megdöbbentő tragédiát biggyeszt, és magára hagyja a nézőt gondolataival egy nagy-nagy értelmezési sivatag közepén.
csmozi
2005.04.06
|
Japanese Story
ausztrál filmdráma, 105 perc, 2003
Egy geológusnő és egy japán üzletember találkozása a széles ausztrál pusztaságban.
Rendező:

Sue Brooks

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
18:20
Egyetlen
amerikai sci-fi, 2019
18:40
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Ösztön
amerikai thriller, 1999
18:45
Little Woods
amerikai krimi, 2018
18:50
300
amerikai akciófilm, 2007
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.