Hilary és Jackie

olvasói
10/10 (11)
Egy történet két nézőpontból. Két nővér, két sors, egy pasi. Jacqueline du Pre életének igaz története sok muzsikával és szenvedéllyel.
Kevés téma vonzza olyan erősen a filmeseket, mint a kiemelkedő tehetségek élete és különleges sorstörténete. A filmvászon hősöket, nem mindennapi kalandokat és végzetes szenvedélyeket kíván, a zsenik élete (főképp annak sötét oldala) pedig magától értetődően filmre kívánkozik. Oscar Wilde, Van Gogh, vagy éppen Jean Vigo csak néhány az elmúlt években mozgóképre került zseni-életrajzok közül. Anand Tucker filmjével most századunk egyik zenei csodagyereke, Jacqueline du Pre is csatlakozott a klubhoz. Érthető, hiszen az ő élete minden volt, csak nem szokványos história. A két nővér, Jackie és Hilary már fiatalon meghódították a koncerttermeket, bár kettőjük közül csak Jackie lett világsztár, zseniális csellistaként mindenütt a koncerttermek királynőjeként tisztelték. Zongorista és zeneszerző férjével hihetetlen tempóban járta a világot. Hilary eközben megházasodott, és csendes, visszahúzódó családi életet kezdett. A két nővér szokatlan erővel vonzódott egymáshoz, és amikor Jackie a folyamatos turnézástól kimerülve, összetörve egyszer váratlanul beállított Hilaryékhoz, a nővére hajlandó volt mindent és mindenkit megosztani vele - a testvéri szeretetből pedig egy rendkívüli szerelmiháromszög-történet, majd tragédia bontakozott ki.

A Hilary és Jackie szenvedélyes film, a művészéletrajzok izgalmasságát és a különleges sorstörténetek drámáját forrasztja össze. Mindez azonban semmit sem érne a két remek színésznő, a Hullámtörés zseniális főszereplője, Emily Watson (Jacqueline du Pre) és a nem kevésbé megrázó alakítást nyújtó Rachel Griffiths (Hilary du Pre) nélkül.
gorcsev
2001.01.01
|
Hilary and Jackie
angol filmdráma, 125 perc, 1998
Egy történet két nézőpontból. Két nővér, két sors, egy pasi. Jacqueline du Pre életének igaz története sok muzsikával és szenvedéllyel.
rendező:

Anand Tucker

(9 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Filmek a TV-ben
18:10
Bella Vita
német vígjáték, 2010
18:15
A skarlát betű
amerikai romantikus filmdráma, 1995
18:25
Bekerítve
spanyol háborús film, 2017 (feliratos)
18:35
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:40
A kezdő
amerikai vígjáték, 2015
Magic Sword: idahoi synthwave a Dürer Kertben ma este. @magicswordmusic @a38ship @durer_kert #synthwave #magicswordmusic #magicsword #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.