Vetítések

Kontroll nélkül

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (4)
Egy korábban elszenvedett trauma miatt a kilencéves Benni nem szereti, ha az arcához érnek, de egyébként sem viseli jól mások közelségét. A kislány életkorát és termetét meghazudtoló dühös agresszióval válaszol minden őt ért sérelemre, és olyan kinyilatkoztatásokat tesz, hogy a vásznon innen és túl is futkos az ember hátán a hideg.
A szöszi fürtök mögött látszólag olyasvalaki húzódik meg, aki haragban van az egész világgal, pedig ő csak a családjához szeretne visszakerülni, ahol már lemondtak róla. Az iskoláról iskolára küldözgetett, ön- és közveszélyes Bennivel egyszerűen képtelen bármit is kezdeni az ötletekből lassan kifogyó rendszer; a film tulajdonképpen ezt a vég nélküli, kilátástalan küzdelmet mutatja be abszolút sallangmentesen, megrendítő őszinteséggel. A felfokozott érzelmekért a téma és a kivitelezés – nem utolsósorban a főszereplő elemi erejű játéka – egyaránt felelős.
Hujber
2019.10.31
|
Systemsprenger
német filmdráma, 118 perc, 2019
A kilencéves Benniben tomboló energiák annyira vadak, hogy nemcsak az anyja, hanem az egész szociális ellátórendszer próbál szabadulni tőle.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2019. november 7.

Vetítések


Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.