A buliszerviz

olvasói
9/10 (4)
Alig telt el másfél hónap a megállíthatatlannak tetsző amerikai tinivígjáték-dömping legutóbbi illusztris darabja, a Bővér szálló hazai premierje óta, máris itt a következő honi bemutató. A buliszerviz szépen belesimul a műfajhoz tartozó egyéb filmek közé, annak ellenére, hogy alkotói az altesti humor frontján újszerűbb gegekkel is igyekeznek előrukkolni benne.


A film cselekménye - mint a tinivígjátékokban oly gyakran - egy kollégiumban formálódik. Van Wilder már hét kemény évet lehúzott a főiskolán, és ha rajta múlna, nem is siettetné különösebben az államvizsgát. A főiskolai bulik szervezését mesteri szinten űző Vant tudománya az intézmény szinte legendás alakjává emelte. Mindenki tiszteli, csak apja nem, aki fia életművészi ambícióival kapcsolatban komoly kétségeket táplál, s ennek hangot is ad az atyai apanázs megvonásával. Hősünkre nehéz idők járnak, s mindennek tetejébe még a nyakára küldik Gwen Pearsont (Tara Reid - Kegyetlen játékok; A nagy Lebowski; Amerikai pite) is, az újságírói karrierről álmodozó diáklányt, aki piócaként tapad rá, hogy interjút készíthessen vele.A díszes kiállítású cicababa feltűnésének hála, a szerelmi szál is szavatolt a filmben, melynek forgatókönyvét az Amerikában nagy népszerűségre szert tett Saving Ryan's Privates (Ryan intim részeinek megmentése) című szkeccsével az altáji humorban új ösvényeket kereső (és kitaposó) szerzőpáros, Brent Goldberg és David Wagner jegyzi. Ez a tény önmagában véve garancia rá, hogy az emberi (és állati) salakanyagokat poénképző elemmé emelő gondolkodásmóddal rokonszenvező nézők megtalálják a számításukat A buliszervizzel.
-t-
2002.09.05
|
Van Wilder
amerikai vígjáték, 92 perc, 2002
Már megint egy dilis amcsi film, azaz gyomrot próbáló és viccesebb gegekkel operáló tinivígjáték, valahol félúton a Hé, haver, hol a kocsim? és a 40 nap, 40 éjszaka között.
Rendező:

Walt Becker

Színész:

Ryan Reynolds
(Van Wilder)

Tim Matheson
(Vance Wilder)

Kal Penn
(Taj Mahal Badalandabad)

Daniel Cosgrove
(Richard Bagg)

Tara Reid
(Gwen Pearson)

Emily Rutherford
(Jeannie)

Deon Richmond
(Mini Cochran)

Paul Gleason
(McDoogle preofesszor)

Curtis Armstrong
(Kampusz rendőr)

Forgalmazza: InterCom
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.