A hegyek szigete

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (2)
A román kisrealista mesterek egyik legjobbikának, Corneliu Porumboiunak (Rendészet, nyelvészet) úgy fest, elege lett a hazai valóságból, és most valami másban akarta kipróbálni magát.
A hegyek szigete egy vérbeli film noir, melyben egy korrupt bűnszervezetbe keveredő rendőr próbálja magát kimosdatni az egyre csak emelkedő kakitengerből, és a nagy igyekezet közepette csak még mélyebbre ássa magát. Bár a film nem elégszik meg a műfaji sablonokkal, és érdekes új összetevőket (a helyszínként szolgáló sziget vagy az izgalmas füttynyelv) is használ a recepthez, sajnos érződik, hogy a rendező nem mozog otthonosan a terepen. A főhős Cristi túlságosan sótlan és passzív karakter ahhoz, hogy igazán megkedveljük őt, hiába játssza őt a románok legnagyobb sztárja, Vlad Ivanov, és bár a film rövid, mégis hosszúnak érződik. Azért, hogy valami jót is mondjunk: Catrinel Marlonnál tökéletesebb femme fatale-t elképzelni sem lehet.
 
Tulu
2020.02.20
|
La Gomera
francia-német-román-svéd krimivígjáték, 97 perc, 2019
Egy korrupt, a maffia besúgójaként dolgozó rendőrnek meg kell tanulnia egy titkos nyelvet, hogy továbbra is eredményesen tudja kiszolgálni megbízóit.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2020. február 27.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(9 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:10
18:25
Teheráni tabuk
námet-osztrák animációs film, 2017
18:35
Mindörökké Batman
amerikai-angol akciófilm, 1995
18:45
James Bond: Goldfinger
angol akciófilm, 1964
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.