Déva

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (1)
A dévai árvaházba érkezik önkéntesnek a gimnasztikát tanító Bogi, akit a gyerekek annyira megszeretnek, hogy amikor mennie kell, ördögi tervet eszelnek ki. Ahhoz, hogy ő maradhasson, valakitől meg kell szabadulniuk, így a többiek Katóhoz, az albínó lányhoz fordulnak, akinek varázserőt tulajdonítanak.
A felnőttkor küszöbére érve a szülők nélkül felnövő, cseppet sem átlagos külsejű lánynak nehéz és fontos döntéseket kell meghoznia, a nővé és önállóvá válás kérdését alapjaiban befolyásolja a többi, kilátástalan sorsú gyerekhez, valamint a felnőttekhez, illetve a külvilághoz való viszonya. Személyiségének alakulására rányomja bélyegét az általa ismert környezet elhanyagolt infrastruktúrája és a gyermekotthon vallásos közössége is. Nehéz film, nem az a szájbarágós fajta, de nem hagy egyedül, mert rengeteg jel, gesztus és utalás segíti az arra fogékony nézőt az eligazodásban.
Hujber
2019.11.22
|
magyar filmdráma, 76 perc, 2018
A dévai otthon egyetlen albínója, Kató a kamaszkor első nyarán ki akarja deríteni, hogy mennyit ér. Új barátot keres, csábítani próbál, majd átkot mond arra, aki nem szereti eléggé – de ő is halálra rémül attól, hogy mire képes.
Rendező:

Szőcs Petra

Forgalmazza: Magyarhangya
Bemutató: 2019. november 28.
(21 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.