Csavard be, mint Beckham!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (9)
Volt idő, amikor a női iszapbirkózás számított az igazi izgalomnak, ám ez a film örökre a lányfutball felé billentette a mérleg nyelvét - ráadásul három fiatal tehetséget indított el a dicsőséges nemzetközi karrier felé.
Jesst igazából (Parminder Nagra) Jesminder hívják, 18 éves, Londonban élő indiai lány, és mint ilyen, tisztelettudónak és otthonülőnek kellene lennie, ám ő a focit szereti - de csak sutyiban mer játszani. Ám amikor megismerkedik a szintén fiatal és csinos, csakhogy tősgyökeres angol Julesszal - akit igazából Juliette-nek hívnak -, Jess végre úgy érzi, hogy talán lehet belőle egyszer profi futballista - mondjuk olyan, mint Beckham, de ki emlékszik rá, hogy ő mikor volt igazán jó? -, és szabad, sorsáról egyedül döntő lény. A két lány azonban hamar összekap a jóképű edzőn (ez ekkor szintén ismeretlen ír Jonathan Rhys Meyers) és a csapatkapitányi poszton! Vígjátékról és sportfilmről van itt szó, így kiszámíthatóak a fordulatok, és világosan követhető mindvégig a családi, magánéleti és kulturális konfliktusokat is szőre mentén érintő dramaturgia, ám a két főszereplő viszi magával a filmet. Az azóta a Vészhelyzet dr. Neela Rasgotrájaként ismertté vált Parminder Nagra pont tíz évet tagadhatott le a forgatáskor - ennyivel fiatalabb a vele egykorú lányt játszó, azóta szupersztárrá avanzsált, itt fiúsan is szexi Keira Knightley - de érzékenységével és humorával ez fel sem tűnik. 
 
A film megjelenését követően a FIFA Parminder Nagrának adományozta az Év Futball Személyisége elnöki díjat - olyan jelöltek helyett, mint Figo vagy Ronaldo! Nem mellesleg David Beckham nevét is pont ez a film ismertette meg Amerikával - és az amerikaiaknak azóta sincs elege a ma már csak undok felesége miatt híres játékosból. 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.03
|
Bend It Like Beckham
amerikai-angol-német vígjáték, 112 perc, 2002
A londoni parkok gólkirálya befocizza magát a szerelembe. Rendben. De akkor is ilyen egyszerű ez, ha a szóban forgó tehetség tizennyolc éves indiai lány, hosszabb hajjal, de ugyanolyan remek bokával, mint Beckham?
Rendező:

Gurinder Chadha

(25 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Éjféli látomás
amerikai sci-fi, 2016
18:05
Táncterápia
angol vígjáték, 2017
18:15
Vikingek: A legsötétebb nap
angol kalandfilm, 2013
18:35
Trisztán és Izolda
amerikai-angol-cseh-német romantikus filmdráma, 2006
18:40
Vissza a jövőbe
amerikai kalandfilm, 1985
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
10:57
Badanamu Pop
I. évad, 23. rész
11:00
Frakk, a macskák réme III. Sorozat
magyar animációs filmsorozat, Vegyünk neki labdát
11:00
Thomas, a gőzmozdony
X. évad, 17. rész
11:00
Mr. Bean
2002, 102. rész: Mr. Bean gyerekkora
11:10
Kiváncsi Fáncsi
magyar rajzfilmsorozat, Fóka - kaland
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.