Csavard be, mint Beckham!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (9)
Volt idő, amikor a női iszapbirkózás számított az igazi izgalomnak, ám ez a film örökre a lányfutball felé billentette a mérleg nyelvét - ráadásul három fiatal tehetséget indított el a dicsőséges nemzetközi karrier felé.
Jesst igazából (Parminder Nagra) Jesminder hívják, 18 éves, Londonban élő indiai lány, és mint ilyen, tisztelettudónak és otthonülőnek kellene lennie, ám ő a focit szereti - de csak sutyiban mer játszani. Ám amikor megismerkedik a szintén fiatal és csinos, csakhogy tősgyökeres angol Julesszal - akit igazából Juliette-nek hívnak -, Jess végre úgy érzi, hogy talán lehet belőle egyszer profi futballista - mondjuk olyan, mint Beckham, de ki emlékszik rá, hogy ő mikor volt igazán jó? -, és szabad, sorsáról egyedül döntő lény. A két lány azonban hamar összekap a jóképű edzőn (ez ekkor szintén ismeretlen ír Jonathan Rhys Meyers) és a csapatkapitányi poszton! Vígjátékról és sportfilmről van itt szó, így kiszámíthatóak a fordulatok, és világosan követhető mindvégig a családi, magánéleti és kulturális konfliktusokat is szőre mentén érintő dramaturgia, ám a két főszereplő viszi magával a filmet. Az azóta a Vészhelyzet dr. Neela Rasgotrájaként ismertté vált Parminder Nagra pont tíz évet tagadhatott le a forgatáskor - ennyivel fiatalabb a vele egykorú lányt játszó, azóta szupersztárrá avanzsált, itt fiúsan is szexi Keira Knightley - de érzékenységével és humorával ez fel sem tűnik. 
 
A film megjelenését követően a FIFA Parminder Nagrának adományozta az Év Futball Személyisége elnöki díjat - olyan jelöltek helyett, mint Figo vagy Ronaldo! Nem mellesleg David Beckham nevét is pont ez a film ismertette meg Amerikával - és az amerikaiaknak azóta sincs elege a ma már csak undok felesége miatt híres játékosból. 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.03
|
Bend It Like Beckham
amerikai-angol-német vígjáték, 112 perc, 2002
A londoni parkok gólkirálya befocizza magát a szerelembe. Rendben. De akkor is ilyen egyszerű ez, ha a szóban forgó tehetség tizennyolc éves indiai lány, hosszabb hajjal, de ugyanolyan remek bokával, mint Beckham?
Rendező:

Gurinder Chadha

(25 kép)


Filmek a TV-ben
21:45
Feszültség
amerikai akciófilm, 2015
21:55
Egy forró őszi csók
kanadai romantikus filmdráma, 2015
22:00
Felügyelők
amerikai akció, 1998
22:35
Szicíliai kísértettörténet
olasz fantáziafilm, 2017 (feliratos)
22:50
Largo Winch - Az örökös
francia kalandfilm, 2008
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
21:40
Stréberek és Rémek
I. évad, 74. rész: Bratyó-baj
21:50
Elefánt Hercegnő
II. évad, 18. rész: Az újoncok
21:50
Én és a lovagom
2016, 147. rész: Gonoszkodás a Hercegnők Iskolájában
21:50
SpongyaBob KockaNadrág
II. évad, 34. rész
21:55
Voltron - A legendás védelmező
I. évad, 11. rész: A kristály mérge
Játék
Rocklegendák a Klauzál Ház színpadán - a rock nagy urai ismét együtt!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.