Csavard be, mint Beckham!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (9)
Volt idő, amikor a női iszapbirkózás számított az igazi izgalomnak, ám ez a film örökre a lányfutball felé billentette a mérleg nyelvét - ráadásul három fiatal tehetséget indított el a dicsőséges nemzetközi karrier felé.
Jesst igazából (Parminder Nagra) Jesminder hívják, 18 éves, Londonban élő indiai lány, és mint ilyen, tisztelettudónak és otthonülőnek kellene lennie, ám ő a focit szereti - de csak sutyiban mer játszani. Ám amikor megismerkedik a szintén fiatal és csinos, csakhogy tősgyökeres angol Julesszal - akit igazából Juliette-nek hívnak -, Jess végre úgy érzi, hogy talán lehet belőle egyszer profi futballista - mondjuk olyan, mint Beckham, de ki emlékszik rá, hogy ő mikor volt igazán jó? -, és szabad, sorsáról egyedül döntő lény. A két lány azonban hamar összekap a jóképű edzőn (ez ekkor szintén ismeretlen ír Jonathan Rhys Meyers) és a csapatkapitányi poszton! Vígjátékról és sportfilmről van itt szó, így kiszámíthatóak a fordulatok, és világosan követhető mindvégig a családi, magánéleti és kulturális konfliktusokat is szőre mentén érintő dramaturgia, ám a két főszereplő viszi magával a filmet. Az azóta a Vészhelyzet dr. Neela Rasgotrájaként ismertté vált Parminder Nagra pont tíz évet tagadhatott le a forgatáskor - ennyivel fiatalabb a vele egykorú lányt játszó, azóta szupersztárrá avanzsált, itt fiúsan is szexi Keira Knightley - de érzékenységével és humorával ez fel sem tűnik. 
 
A film megjelenését követően a FIFA Parminder Nagrának adományozta az Év Futball Személyisége elnöki díjat - olyan jelöltek helyett, mint Figo vagy Ronaldo! Nem mellesleg David Beckham nevét is pont ez a film ismertette meg Amerikával - és az amerikaiaknak azóta sincs elege a ma már csak undok felesége miatt híres játékosból. 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.03
|
Bend It Like Beckham
amerikai-angol-német vígjáték, 112 perc, 2002
A londoni parkok gólkirálya befocizza magát a szerelembe. Rendben. De akkor is ilyen egyszerű ez, ha a szóban forgó tehetség tizennyolc éves indiai lány, hosszabb hajjal, de ugyanolyan remek bokával, mint Beckham?
Rendező:

Gurinder Chadha

(25 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Rakoncátlan célpont
angol vígjáték, 2009
18:15
Derült égből
német krimi, 2017
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:25
Életben maradtak
amerikai katasztrófafilm, 1993
18:55
Zsenikém - Az ügynök haláli
amerikai akcióvígjáték, 2008
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:35
Tini titánok, harcra fel!
2013, 251. rész: Álmok
06:35
Bob, a mester
I. évad, 5. rész
06:35
Nella, a hercegnő lovag
I. évad, 117. rész: The Great Doodle Star
06:45
Barbie: Dreamhouse Adventures
I. évad, 23. rész: Kémkedés
06:47
Bob, a mester
I. évad, 6. rész
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.