Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

olvasói
10/10 (1)
Már az elején le kell szögeznem: tökéletesen elfogult, és a Bridget Jones regények első kötetének megjelenése óta javíthatatlan Bridget-rajongóként, ha akarnék, sem tudnék semmi rosszat írni erről a filmről.


Ezért külön szerencse, hogy nem is kell rosszat írnom, hiszen ha aggódtunk is amiatt, hogy talán a második rész nem lesz olyan pompás, mint az első (mert a folytatásoknak végül is többnyire ez a sorsa), mára megérkezett a megnyugtató bizonyíték: aggodalmunk alaptalan volt!

A főszerepet alakító Renée Zellweger ismét jelentős hízókúrán esett át, hogy ezúttal a boldogság révébe megérkezett szinglit varázsolja a vászonra. Az első rész végén akkor váltunk el hőseinktől, amikor Bridget (hiányos öltözékben) éppen összeborul a romantikus hóesésben álmai pasijával, Mark Darcyval (Colin Firth). A második rész elején már hat hete vannak együtt a szerelmesek, de Bridget nem lenne Bridget, ha - mindennek ellenére - nem gyűrné ismét maga alá az önbizalomhiány, a kóros kalóriaszámlálás és a szerencsétlenkedés mindenféle változatos formája.

Így esik, hogy a szertelen albioni önsorsrontó ismét belekormányozza magát a kétségbeesésbe, illetve - ráadás képpen - Daniel Cleaver (Hugh Grant) karjaiba. Ami ezek után történik - már meg sem lepődünk - eszement kalandok sorozata, amolyan Bridget Jones a Föld körül, persze nem csak szokványos állomásokkal. Van itt ugyanis ejtőernyőzés Bridget Jones módra, méretes fenékkel felszántott elegáns sípálya, valamint thaiföldi börtönben drogcsempészetért lehúzott néhány kalandos óra.

Minden a régi, mondhatnánk, és nekünk éppen ettől lesz jó: itt vannak, akiket az első részben megszerettünk (Jones, Darcy és Cleaver), és minden ott folytatódik, ahol 2001-ben abbahagyták. S bár újra lesz parádés összecsapás a két díszhím között, a Colin Firth- és a Hugh Grant-rajongók a végén egyben biztos egyetértenek majd: ezt a filmet nem elég egyszer megnézni!
Odor Emilia
2004.11.11
|
Bridget Jones: The Edge of Reason
amerikai-angol romantikus vígjáték, 108 perc, 2004
A könyvkiadók gyöngye, a média csillaga, a szexistennő, azaz Bridget újra hódít! Volt pasija, van pasija, esetleg lesz pasija?!
Rendező:

Beeban Kidron

Színész:

Renée Zellweger
(Bridget Jones)

Colin Firth
(Mark Darcy)

Hugh Grant
(Daniel Cleaver)

Jim Broadbent
(apa)

Gemma Jones
(anya)

James Faulkner
(Geoffrey bácsi)

Celia Imrie
(Alconbury néni)

Neil Pearson
(Richard Finch)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
Szo
7
18:10
A hívatlan vendég
francia vígjáték, 1983
18:15
Bibi és Tina I. - A nagy verseny
német családi film, 2014
18:25
A nemzet aranya - Titkok könyve
amerikai kalandfilm, 2007
18:25
A szív bajnokai
amerikai film, 2009
18:30
Tarzan legendája
amerikai kalandfilm, 2016
Pózolj Stonehenge-dzsel! 100 éve kezdődtek a stonehenge kutatások. Ebből az alkalomból gyűjtöttek össze a Stonehenge -nél készültturistafotókat, böngésszétek őket, csodásak! #stonehenge100 #regifotok #photohistory #stonehengehistory#tourists #stonehengetourist
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.