Ég veled!

olvasói
(0)
Egy kelet-európai love story soha nem ér boldog véget, csupán megcsalatott szerelmek, be nem tartott ígéretek keserű emlékeit és fájó sebeit hordozhatja. És ebből kapunk most kapásból négy adagot!
Négy szerelemhez négy helyszín illik, nevezetesen Moszkva, Róma és Budapest, no meg a világűr. Itt lebeg magányos műholdjában az ottfelejtett orosz űrhajós, aki döbbenten értesül arról, hogy kötéltáncos felesége a várakozást megunva lelépett egy olasz illuzionistával, és Róma felé tart. Persze hamar megtudjuk, hogy mire is számíthat az ember hiszékeny lánya egy olasz bűvésztől, de addigra már hip-hop megismertük a zavart kriminálpszichológus-nő és a szerelemféltésből emberölést elkövető rab furcsa viszonyát, tanúi lehetünk annak, hogyan fut egymás karjaiba egy kedves mikrobiológus fiú és egy afrikai lány, illetve hogy talál egymásra a vagány fodrászlány és a sokat látott nyugdíjas. És hogy mi köti össze ezeket a furcsa kapcsolatokat? Talán a távolság, amely hőseink földrajzi, társadalmi helyzete vagy éppen kora között van? Talán a boldogtalanság, amit a rendező tartogat számukra? 
 
Nem könnyű kirakósjáték az Ég veled!, és Pacskovszky József (Esti Kornél csodálatos utazása) csak nehezíti a dolgunkat azáltal, hogy mindegyik történetnek más-más a hangvétele és valóságérzete. Mert e szerelmek nemcsak hétköznapi csalódásokat tartogatnak, hanem néha bizarr, egyenesen szürreális vagy mágikus elemeket - és remek alakításokat a szó szerint sokszínű nemzetközi színészgárda részéről. Bár senkire nem lehet panasz, nem véletlen, hogy a női érzékenységre hangolt filmben pont Tóth Ildikó és Balla Eszter játéka a legjobb - a másik két női főszereplőtől csakis a kissé zavaró magyar szinkron miatt vontunk le pontokat. És mivel nem szégyen a nosztalgia, én imádtam, hogy pont a Ragyogj, ragyogj csillagom! a film visszatérő dala.
Vízer
2005.11.02
|
kanadai-magyar-olasz melodráma, 92 perc, 2005
Négy fura kapcsolat krónikája Budapesttől Rómáig és Moszkváig, némi űrbeli kitérővel.
Forgalmazza: HungaroTop

LinkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.