A csodacsatár

olvasói
10/10 (1)
Háát, az ilyesfajta filmeknek nagy ismerője én ugyan nem vagyok, de itt az alkalom, és még hasonlót se ajánlottam. Régi magyarok, amiben nem a Kabos van. Futbólia(!) minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt.
Jó, hogy egy fiktív ország, de mégis csak minisztertanácsa van, jól nézünk ki! Duca tengernagyra (?) bízzák az akció végrehajtását. Na, azért tengernagyuk csak van! A magyar csapat éppen Svájcban játszik, (hahaha!) Duca tehát odautazik embereivel, de nem tengerészruhában, mert a hegyek között az nem veszi ki jól magát. Legalábbis remélem. 
 
A labdarúgókat két nyugaton élő magyar (ohohóóhóó!) - Bruno és Jóska - követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Úristen! Én azt hittem, ilyen hülyeségeket csak mai napság találnak ki a szakértők! Véletlenül őket is lefényképezik, s Duca tengernagy Jóskát raboltatja el. A szerencsétlennek döntő mérkőzésen kell játszania, a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki, ami arról árulkodik, hogy akkoriban ('56!) a foci mennyivel nagyobb presztízsnek örvendett, illetve hogy a hülyeségek megfilmesítése nem új keletű dolog. 
háopépé
2006.05.04
|
magyar vígjáték, 92 perc, 1956
Futbólia meg akarja vásárolni a magyar csodacsatárt, de véletlenül a csóringer Jóskát viszik magukkal.
Rendező:

Keleti MártonIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.