Bújócska

olvasói
(0)
Karikás szemű, koravén kislány, csonka család, túlméretezett ház a sötét erőd mélyén, dülledt szemű szomszédok, na mondom, mi kell még egy jó kis szórakozáshoz, ráadásul a megözvegyült férj pszichológus, érti a lélek minden rezdülését, szóval ennek egy okos, finom darabnak kell lennie. Aztán az is, de nem is az.
Ott már kicsit gyanús a dolog, hogy miért költözteti apuka az őket ért trauma, vagyis anyuka elvesztése után kislányát egy sötét erdő szélére, hiszen nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy tudjuk: ez a gyerek félni fog. És tényleg fél, amiben komoly szerepet játszik Charlie, az elképzelt barát. Charlie nem szereti aput, őt hibáztatja anyu haláláért, és ezt egyre drasztikusabb módon érezteti is. Mi pedig kezdünk félni Charlie-tól, pedig nem is látjuk, a szemüveges De Niro pedig olyan értetlenül áll az események előtt, ahogy csak a pszichológusok tudnak. 
 
A pályáját megjegyezhetetlen színészként kezdő John Polson rendező (Fullasztó ölelés) munkáját tulajdonképpen tanítani lehetne filmes alapismertetek órán. Mindent példaszerűen csinál és minden trükköt bevet, a megvilágítási trükköktől a speciális kameramozgáson át egészen odáig, hogy mi történjen a ronda perzsamacskával, hogyan keltsünk feszültséget egy teáskannával, és miként lehet ártatlan gyerekrajzokat ijesztőnek beállítani. Csak az a baj, hogy újat nem mutat, ilyet pedig már túl sok láttunk, és egy rutinosabb néző elég hamar rájön, hogy mikor akarják félrevezetni, mikor forog a film üresjáratban és kire érdemes gyanakodni - hát mindenkire, aki él! De egyvalaki azért viszi a filmet, Dakota Fanning (Nevem Sam, Tűzben edzett férfi) aki a hülye barna paróka és a szeme alá ragasztott karikák ellenére is meg tudja mutatni, hogy milyen ijesztő lehet egy kilencéves kislány. Nagyon ijesztő!
Vízer
2005.02.18
|
Hide and Seek
amerikai thriller, 101 perc, 2005
Viharvert pszichológus papa és koravén kislánya véres kalandjai a sötét erdő mélyén, avagy kinek árthat egy kitalált barát, illetve csonka-e vagy inkább csonkolt a Goodman család?
Rendező:

John Polson

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:05
Férfias játékok
amerikai akciófilm, 1992
18:10
Igazából szerelem
angol-amerikai romantikus vígjáték, 2003
18:10
Női szívek
német vígjáték, 2014
18:15
Kutyák szigete
amerikai fantáziafilm, 2018
18:25
Pi élete
amerikai kalandfilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.