Bújócska

olvasói
(0)
Karikás szemű, koravén kislány, csonka család, túlméretezett ház a sötét erőd mélyén, dülledt szemű szomszédok, na mondom, mi kell még egy jó kis szórakozáshoz, ráadásul a megözvegyült férj pszichológus, érti a lélek minden rezdülését, szóval ennek egy okos, finom darabnak kell lennie. Aztán az is, de nem is az.
Ott már kicsit gyanús a dolog, hogy miért költözteti apuka az őket ért trauma, vagyis anyuka elvesztése után kislányát egy sötét erdő szélére, hiszen nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy tudjuk: ez a gyerek félni fog. És tényleg fél, amiben komoly szerepet játszik Charlie, az elképzelt barát. Charlie nem szereti aput, őt hibáztatja anyu haláláért, és ezt egyre drasztikusabb módon érezteti is. Mi pedig kezdünk félni Charlie-tól, pedig nem is látjuk, a szemüveges De Niro pedig olyan értetlenül áll az események előtt, ahogy csak a pszichológusok tudnak. 
 
A pályáját megjegyezhetetlen színészként kezdő John Polson rendező (Fullasztó ölelés) munkáját tulajdonképpen tanítani lehetne filmes alapismertetek órán. Mindent példaszerűen csinál és minden trükköt bevet, a megvilágítási trükköktől a speciális kameramozgáson át egészen odáig, hogy mi történjen a ronda perzsamacskával, hogyan keltsünk feszültséget egy teáskannával, és miként lehet ártatlan gyerekrajzokat ijesztőnek beállítani. Csak az a baj, hogy újat nem mutat, ilyet pedig már túl sok láttunk, és egy rutinosabb néző elég hamar rájön, hogy mikor akarják félrevezetni, mikor forog a film üresjáratban és kire érdemes gyanakodni - hát mindenkire, aki él! De egyvalaki azért viszi a filmet, Dakota Fanning (Nevem Sam, Tűzben edzett férfi) aki a hülye barna paróka és a szeme alá ragasztott karikák ellenére is meg tudja mutatni, hogy milyen ijesztő lehet egy kilencéves kislány. Nagyon ijesztő!
Vízer
2005.02.18
|
Hide and Seek
amerikai thriller, 101 perc, 2005
Viharvert pszichológus papa és koravén kislánya véres kalandjai a sötét erdő mélyén, avagy kinek árthat egy kitalált barát, illetve csonka-e vagy inkább csonkolt a Goodman család?
Rendező:

John Polson

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.