Angyalszív

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (20)
A tévécsatorna nyilván Mickey Rourke előre megelőlegezett Oscar-győzelmére időzítette a filmet, a tény, hogy más kapta végül az aranyszobrocskát, mit sem von le Alan Parker örökbecsű klasszikusának élvezeti értékéből.
Mickey Rourke ekkor ugyanis nem körülcsodálkozott, eltorzult arcú szörnyeteg volt még, hanem jóképű és sármos, kifejezetten tehetséges színész. Ő Harry Angel, az 50-es évek füstös brooklyni világában élő kiégett magándetektív, egy titokzatos megbízótól, bizonyos Louis Cyphre-től azt a feladatot kapja, hogy keressen meg egy eltűnt énekest.
 
Az eleinte rutinmunkának tűnő megbízatás hamarosan elképesztő rémálommá válik Harry számára. Mindenki, akivel Harry beszélt, akiről úgy tűnik, hogy bármit is tud az eltűnt énekesről, kegyetlen rituális gyilkosság áldozata lesz. Detektívregény, okkultizmus és furcsa múltidézés remek rendezésben és parádés alakításokkal.

Forrás: Est.Tv Magazin2007.11.20
|
Angel Heart
amerikai thriller, 113 perc, 1987
Az angyalian tudatlan magánzsaru és a szakállas, sétapálcás Louis Cyphre nagy találkozása vuduszertartással, víziókkal - és a végeláthatatlan liftaknával.
Rendező:

Alan Parker

Színész:

Mickey Rourke
(Harry Angel)

Robert De Niro
(Louis Cyphre)

Lisa Bonet
(Epiphany Proudfoot)

Charlotte Rampling
(Margaret Krusemark)

Elizabeth Whitcraft
(Connie)

Dann Florek
(Herman Winesap)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.