Robotok

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Ez a mozi igazi fejkapkodós őrület, aranyos és könnyen emészthető sztoriba csomagolva, pont úgy, ahogy egy mai gyerkőc el is várja. Mert bizony a komputer-szocializált apróságoknak már nem elég a tanulságos sztorilájn, meg a tündéri figurák mosolygós pofija, pörgős-mozgalmas látványvilággal kell kipotyogtatni teletömött kis fejükből a popcornt.
A 20th Century Fox – fittyet hányva a Pixar-hegemóniára – menetrendszerűen köpködi ki a legújabb trendek szerint csavart animációs mozikat. A jelen példány igen jól sikerült, mókás, dinamikus darab lett, valódi utópisztikus sztorival. Bár leginkább gyermekfilmről beszélhetünk, az alkotók állítják, hogy az idősebb generáció érdeklődését is le tudja kötni huzamosabb ideig.
 
A történet magvát egy helyes kis gép életének eseményei szolgáltatják egészen onnan, hogy szülei gyermekvállalásra adják a fejüket, és beszerzik a kis Rodney alkatrészeit a sarki boltban. Aztán ahogy nő, méretesebb csapágyakat és vaskosabb csavarokat kell beszerezni a fiúka számára, de – mivel szülei nem tartoznak az elitbe – szegény Rodney-nak csak rozsdás és használt cuccok jutnak. Már egészen felcseperedve elindul szerencsét próbálni a nagy, nyüzsgő és kattogó Robot City-be. Mint az lenni szokott a szegény legkisebb fiúval, barátokra lel, szerelembe esik, aztán övé lesz a fele királyság is, miután megküzd a gonosz erőkkel. Merthogy jelen mesterséges intelligenciáink is hasonló szociális problémákkal küszködnek, mint napjaink társadalmai. Érdekes és merész analógia, amit kicsit megcsavarva kaphattunk volna egy igazán furmányos történetet, de mégiscsak családi moziról van szó, úgyhogy maradnak a már jól leszopogatott közhelyek. 
 
A látványra viszont valóban egy rosszindulatú szemöldökrándításunk sem lehet, elképesztően dinamikus és ötletes vizuálfogásokkal sikerült abszolválni ezt a másfél órát. 
 
 
macsek
2007.08.30
|
Robots
amerikai rajzfilm, 90 perc, 2005
A kevésbé olajozott gépezetek is lehetnek hatékonyak, ebben a rajzfilmben például egy rakás széteső robot harcol a pótalkatrészhez való jogáért. Csikorgó csattanók futószalagon!
Forgalmazza: InterCom
(9 kép)


Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.