South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (16)
A South Park itt azért nagyobb és hosszabb, mert egész estés játékfilm, és azért vágatlan, mert semmilyen disznóság nincs kivágva belőle.
A már jól ismert békés, de ütődött amerikai kisvárosban elszabadul a pokol, amikor a helyi moziban bemutatják a kanadai Terrance & Philip komédiáspáros legújabb vígjátékát. Bár hőseinket, Kennyt, Kyle-t, Cartmant és Stant eltiltják a filmtől, ők persze mind megnézik, és élvezettel használják az ott tanult csúnya szavakat. A felháborodott szülők nem tudják, mit tegyenek. Azután rájönnek, de az még rosszabb: először foglyul ejtik Terrance-t és Philipet, majd mikor a helyi gyerkőcök ezután sem javulnak meg (sőt!), háborút hirdetnek a színészek hazája, Kanada ellen. Amerika fegyverkezik: Kanada tehet mindenről. Hőseinken múlik, hogy megállítsák a háborút, alászálljanak a pokolba, jó útra térítsék a sátánt (aki úgyis szerelmes inkább), és megakadályozzák két kedvencük kivégzését. Azután megint énekelnek.
 
Trey Parker egy olyan kaliberű zseni, mint Mike Judge, a Beavis and Butthead készítője. Parker a rendező, részt vett a forgatókönyv megírásában, ő szerezte a dalok szövegét és részben a zenét is. DVDA nevű együttese - a rövidítés feloldására erkölcsi okok miatt nem vállalkozhatunk - pedig több számot is jegyez a soundtracken, amelynek címeit kicsit lentebb olvashatjátok. A South Park Parker első nagyjátékfilmje és Amerika-szerte botrányos és kultikus népszerűségre tett szert - de egyben hatalmas felháborodást is keltett. A nem túl kedvező szövegösszefüggésben megjelenő Barbra Streisand ügyvédjei például évekig dolgoztak a készítők felelősségre vonásán - hiába. És bár a South Park egyik betétdalát Oscarra jelölték: a film szabadszájúságára jellemző, hogy a gálaesten a dalt előadó Robin Williams leragasztott szájjal lépett színpadra.

2009.04.24
|
South Park: Bigger Longer & Uncut
amerikai rajzfilm, 81 perc, 1999
Ki szellentett, vihart arat. A debilek forradalma: négy kiscsávó az egész világ ellen, az anyák Kanada ellen - totális őrület musicalstílusban. Rajzolt kultuszfilm, szigorúan nem gyerekeknek!
Rendező:

Trey Parker

(5 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Bella Vita
német vígjáték, 2010
18:15
A skarlát betű
amerikai romantikus filmdráma, 1995
18:25
Bekerítve
spanyol háborús film, 2017 (feliratos)
18:35
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:40
A kezdő
amerikai vígjáték, 2015
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
13:20
M2 matricák - Ha nagy leszek...
Kerékpárszerelő
13:20
Gumball csodálatos világa
2011, IV. évad, 691. rész: Az áruló
13:20
Timmy
I. évad, 21. rész: Timmy Time 01 1021
13:25
Miffy és barátai
holland-amerikai animációs filmsorozat, Miffy aggódik Szimatért, 2003
13:25
Rózsaszín párduc és barátai
2009, I. évad, 111. rész
Magic Sword: idahoi synthwave a Dürer Kertben ma este. @magicswordmusic @a38ship @durer_kert #synthwave #magicswordmusic #magicsword #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.