3D vetítések

Tiszta

olvasói
(0)
A tisztaság: fél egészség - hirdeti a közmondás és azok a zenetanárok, akik a botfülű tanítványok kreálta hamis hangok következtében nem érik meg a nyugdíjkorhatárt.


Szintén muzsikus a filmbéli Emily Wang (Maggie Cheung - Rendőrsztori I-III., Hős) kanadai férje, csakhogy ő legfeljebb a zenében ad a tisztaságra, szervezetét ugyanis egyáltalán nem kíméli - egy szép napon aranylövetű esti mesét mond magának. A szintén terhelt pszichéjű és fizikumú Emily a rá kiszabott féléves börtönbüntetés letöltése után magára marad tehát, olyannyira, hogy a néhai férj szüleinél letétbe helyezett gyermekét sem láthatja.

A magyar származású párizsi filmes, Olivier Assayas korábbi munkáinál (Irma Vep, Démoni szerető) egyszerűbb vonalvezetésű, ugyanakkor jóval realistább és emberibb filmet rendezett, főszerepben a jutalomjáték lehetőségét az utolsó apró mozzanatig felélő egykori feleségével, az interkontinentális sztárszínésznő Cheunggal.

A porcelánbabára emlékeztető törékeny és bájos színésznő egy hongkongi szépségverseny második helyezettjeként előbb Jackie Chan oldalán akciókomédiázott, majd megtalálták őt a komolyabb szereposztók, s 2000-ben a Szerelemre hangolva című örökzöldben - páratlan alakítása mellett - olyan ruhatárat mutatott be, melynek értéke egy kisebb dunántúli falu éves áramszükségletét fedezné.

No de tegyük tisztába a történetet: a helyrezökkenni vágyó Emily Párizsban talál magának munkát, s idővel apósát (Nick Nolte - 48 óra, Cape Fear) is rábeszéli a részleges családegyesítésre, melynek eredményeképpen mindkét fél lelkiismerete megtisztul. Assayas filmje nem remekmű, nem is olcsó könnyzacskó-movie, hanem nagyon szépen fényképezett, országok és társadalmi osztályok között ingázó tisztulásdráma, nagyszerű fő- és mellékszereplők (Tricky, Béatrice Dalle) tolmácsolásában.
csmozi
2005.06.02
|
Clean
angol-francia-kanadai filmdráma, 110 perc, 2004
Egy exjunkie-nő harca kisfiáért és a tiszta életért. Maggie Cheung egykori férje legújabb filmjének főszerepéért a cannes-i fesztiválon a legjobb színésznő díját kapta.
Rendező:

Olivier Assayas

Forgalmazza: Odeon

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(4 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
21:10
Az évszázad gyermekei
francia filmdráma, 1999
21:25
Bukós szakasz
amerikai akcióvígjáték, 2017
21:30
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
21:50
Távoli part
kanadai film, 2018
21:55
A király összes embere
német-amerikai filmdráma, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.