A titkos ajtó

olvasói
(0)
A titkos ajtó tényleg a padlóban van (ez nem titok, hiszen az eredeti cím el is árulja - The Door in the Floor), azonban ahhoz, hogy megtudjuk, pontosan hol is található és ki is használja, előbb még sok szomorúságon, gyászon, felnőtté válási krízisen és egyéb drámai életszituációkon kell áthatolnunk.
Ted Cole (Jeff Bridges) sikeres író, gyermekkönyveket ír és illusztrál. Házassága Marionnal (Kim Basinger) jól érzékelhetően megfeneklett, aminek oka az a fel nem dolgozott trauma, melyet kamasz fiaik évekkel korábbi halála okozott. A fiúk elvesztése után, késői gyermekként született kislányuk, Ruth (Elle Fanning), aki sokkal inkább tűnik a halott testvéreinek szelleme és a szülők közötti kapcsolat megtestesítőjének, mint valódi kislánynak. A család háza tömve van a halott fiúk fotóival, melyekhez Ruth-ot már-már rögeszmés kapcsolat fűzi, s melyek baljós hangulatot árasztanak. A szellemház nyomasztó légkörét megtörni próbáló házaspár úgy dönt, szétköltözik egy időre, hátha ez javít valamit a helyzeten. Ugyanekkor Tedhez a szünidőre asszisztensnek megérkezik Eddie, akinek írói ambíciói vannak, de ennél fontosabb, hogy kísértetiesen hasonlít az egyik halott fiúra. Mivel szakmai jellegű asszisztenciára Tednek nem igen van szüksége, Eddie hamar ráérez, hogy az életről sokkal fontosabb dolgokat tudhat meg, ha kihasználja a parlagon heverő Kim Basingerben rejlő lehetőségeket... 
 
A film amerikai darabhoz mérten sajátosan szabados stílusú a történetmesélésben: nem céltudatos és kiszámított, inkább merengő, bóklászó tempóban halad ide-oda, de ez valójában jót tesz az egésznek és a témával is összhangban van. A film legnagyobb dobása mindenképpen Jeff Bridges alakítása, aki annyira elképesztően gusztustalanul arrogáns és önimádó, hogy ezt színészi képességeinek javára kell írnunk. Kim Basinger 50 fölött is lenyűgöző, a 6 éves Elle Fanning pedig jó úton halad, hogy ugyanolyan nagy sztár legyen, mint nővére, Dakota (Nagydumás kiscsajok, A macska - Le a kalappal stb.).
Odor Emilia
2005.04.28
|
The Door in the Floor
amerikai filmdráma, 111 perc, 2004
A sikeres író alkalmi asszisztense kísértetiesen hasonlít a férfi halott fiára. Szomorúság, gyász, felnőtté válási krízis és egyéb drámai életszituációk kísérik a fiatal segéd útját, mely az író feleségéhez vezet.
Rendező:

Tod Williams

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
18:10
Édenkertünk Írországban - Új idők
német romantikus film, 2007
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
Egy őrült nyár
amerikai romantikus vígjáték, 1986
18:25
Terra Willy
francia animációs film, 2019
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.