Edukators

olvasói
(0)
Úgy tűnik, a kardozós-ölelgetős kalandfilmek hosszúra nyúlt uralma után elérkezett az antikapitalista-túszejtős szerelmi történetek kora.
Napjaink „Ostalgiasztárja”, a Good bye, Lenin! főszereplőjeként ismertté lett Daniel Brühl most Sarlókalapácsos Fanfanként küzd a globalista német sertésbanda ellen, és az igazságosztó szúrós nézések között arra is akad ideje, hogy elcsábítsa a biztosítótársaságok törlesztési tömlöcébe vetett szépséges királylányt. Az agykutatóból lett rendező, Hans Weingartner ifjúsági oktatófilmje szemrevaló műfajötvözet és szájbarágós baloldali hűségnyilatkozat egyben: fiatal hősei tehetős berliniek villáiba törnek be és rendezik át a bútorzatot, majd egy üzenetet hagynak maguk után, mely szerint „a bőség napjai meg vannak számlálva”.  
 
A riasztórendszerek működésében járatos Peter (Stipe Erceg - A srác) és az ideológiai vezető Jan (Daniel Brühl) - a duó terroristabuszának „mitführere” - profi munkát végeznek, egészen addig, amíg bele nem keveredik a buliba Jule (Julia Jentsch - Bűnös csókok, Testvérszívók), Peter barátnője, akinek az elvi kifogásokon túl konkrét oka is van a nagy gonosz kapitalista rendszerrel szembeni utálatra. A szende kis diáklány bőrébe bújt Ulrike Meinhof ugyanis szolid 94 ezer eurós törlesztéssel bajlódik, miután biztosítás nélkül rohant bele kocsijával egy csúnya gazdag ember Mercedesébe. Weingartner digitális kamerával követi hőseit és a szerelmiháromszög-történetet, melynek során a fiatalok kénytelenek túszul ejteni a Hardenberg nevű pénzeszsákot, akiről persze kiderül, hogy '68-ban a legjobb kommunákban, a legnagyobb arcokkal együtt szítta a jointos cigarettákat. Az Edukators tanulsága szerint ifjúkori ideáinkhoz ragaszkodni legalább olyan nehéz, mint spangli nélkül túszt őrizni - de hát keveset ért ebből a magyar, hiszen nálunk szinte lehetetlen megbotránkozást kelteni egy újgazdag villa átrendezésével, azok ugyanis egytől egyik ízléstelenül vannak berendezve.
csmozi
2005.06.13
|
Die Fetten Jahre sind vorbei
német-osztrák filmdráma, 127 perc, 2004
Berlini antikapitalista fiatalok szerelmes-betörős kalandjai világnézeti tanácsokkal fűszerezve. A gyerekmunka ellenségeinek és az emberrablás híveinek különösen ajánlott!
színész:

Daniel Brühl
(Jan)

Julia Jentsch
(Jule)

Stipe Erceg
(Peter)

Burghart Klaussner
(Hardenberg)

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:15
Rudi malac újra száguld
német családi film, 2007
18:15
Kézikönyv randevúhoz
kanadai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Félvilág
magyar thriller, 2015
18:30
Nevem: Senki
olasz-francia-német akcióvígjáték, 1973
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.