A csajom apja ideges

olvasói
(0)
A csajom apja ideges ugyanazt a témát járja körül, mint az Apádra ütök (ráadásul a közel negyven évvel ezelőtt készült Poitier-Hepburn-Tracy-darab, a Találd ki, ki jön vacsorára! remake-je/kicsavarása/megfordítása is egyben), és ezt az eleve vicces-kínos alaphelyzetet (a család szeme fénye bemutatja apucinak-anyucinak a reménybeli vőlegényt) faji alapokon nyugvó tréfákkal toldja meg.
A helyzet ugyanis az, hogy most a csinos fekete lány viszi haza a hétvégére barátját húszévesnek kinéző anyukájához és Godzilla méretű apukájához. A papa azonban hiába várja Jamalt, a nagy fekete reménységet, a tesó helyett egy hófehérke érkezik (Ashton Kutcher alakítása). 
 
Ezek után szegény fiú hiába próbál bevágódni az apósjelöltnél, a gépezet beindul: a nagy fekete ember (vérben forgó szemekkel) mindenbe beleköt, úgy, ahogy van, utálja a fehér fiút, aki hiába hantázik, hogy jobb színben tűnjön fel, még legkisebb füllentésein is rajtakapják (mondjuk azért sem kap jó pontot, amiért fekavicceket mesél, de mint mindenre, erre is megvan a magyarázat). A szívatások egy őrült gokartversenyen csúcsosodnak ki, ám a sok-sok kínosan vicces és viccesen kínos jelenet után elérkezik az az idő is, amikor bizonyos események összehozzák a két ellenséges férfit, és ha nem is alakul ki köztük sírig tartó barátság, mindkét oldalon feltárul a szív és könnybe lábad a szem. 
 
A két főszerepben Bernie Mac (Charlie angyalai: Teljes gázzal, Tapló télapó) és Ashton Kutcher (Hé, haver, hol a kocsim?, Szerelem sokadik látásra) remek párost alkotnak (még az ágyban és táncpartnerként is jól mutatnak együtt - mert ilyen is lesz!), a nőknek itt mellettük nem sok babér terem. Ahogy a gumicsirkés fiú mondta annak idején, ez tényleg amolyan sírva röhögős vígjáték: bár a végére nekiáll érzelgősködni, a poénok még a vége főcím alól sem hiányoznak. Abban pedig megegyezhetünk, hogy ha van is különbség feketék és fehérek között, abban mindenképpen hasonlítunk, hogy mindannyian szeretünk magunkon (és egymáson) nevetni.
fürkész
2005.06.16
|
Guess Who
amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2005
A Találd ki, ki jön vacsorára! modernizált változatában (amely az Apádra ütök pepitában) a hófehér vőjelölt (Ashton Kutcher) csap össze ébenfekete apósjelöltjével (Bernie Mac).
Színész:

Bernie Mac
(Percy Jones)

Ashton Kutcher
(Simon Green)

Zoe Saldana
(Theresa Jones)

Judith Scott
(Marilyn Jones)

Paula Newsome
(Darlene)

Nicole Sullivan
(Liz Klein)

Jessica Cauffiel
(Polly)

Niecy Nash
(Naomi)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
22:35
Végső állomás 3.
amerikai-német horror, 2006
22:45
Ready Player One
amerikai sci-fi, 2018
22:50
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
22:50
Vérző olaj
amerikai dráma, 2008
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.